CHP'den Akbelen için Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP'den Akbelen için Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı
CHP, Muğla Akbelen Ormanı’nda yaşanan ağaç katliamı için tüm muhalefet partileriyle birlikte TBMM Genel Kurulu'nu 8 Ağustos Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Partimiz...

CHP, Muğla Akbelen Ormanı’nda yaşanan ağaç katliamı için tüm muhalefet partileriyle birlikte TBMM Genel Kurulu'nu 8 Ağustos Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Partimiz milletvekilleri ile partimiz listelerinden seçilen milletvekillerinin imzasıyla TBMM Genel Kurulu'nu Akbelen'de yaşanan katliamı görüşmek üzere 8 Ağustos Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdık" açıklamasını yaptı.

CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması halinde Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak.

Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde, görüşmelere geçilecek.

CHP, Muğla’nın Akbelen ilçesinde yaşanan ağaç kesimini görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplatıya çağırdı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in dün akşam ‘muhalefet partilerinin tamamının ortak mutabakatıyla’ verileceğini söylediği dilekçeyi DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri imzalarken İYİ Partililer imzalamadı. İYİ Parti; Meral Akşener’in yardımcısı olan Sedat Aksakallı’nın aynı zamanda Akbelen’de ağaç kesen Limak Holding’in avukatı olması sebebiyle çevreciler tarafından eleştiriliyor.

24 Temmuz'da Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için ağaç katliamı başlamıştı. Köylüler ve yaşam savunucuları 10 günü aşkın ağaçların kesimini durdurmak için bölgede nöbet tutuyor.