CHP'den Yılmaz Tunç'a 'Diamond Tema' soruşturması tepkisi: 'Siz yargı değilsiniz'

CHP'den Yılmaz Tunç'a 'Diamond Tema' soruşturması tepkisi: 'Siz yargı değilsiniz'
CHP'li Meclis Başkanvekili Karaca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Diamond Tema' soruşturmasına ilişkin 'Yapılan eleştiriler, haksız eleştirilerdir' sözlerine tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Diamond Tema' isimli sosyal medya kullanıcısının İslam dini ve Hz. Muhammed ile ilgili tahrik edici söylemlerde bulunduğunu öne sürerek hakkında yakalama kararının çıkarıldığını açıklamasına tepkiler gecikmedi.

Tunç, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, "Peygamber efendimize yönelik İfade özgürlüğü sınırlarını aşan, karalayıcı ve çirkin ifadelerin kullanılması nedeniyle başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir" ifadelerini kullandı.

Tunç'un açıklamasına ise CHP'den tepki geldi. CHP'li TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından bakan Tunç'a seslenerek, şunları söyledi:


"Laiklik ilkesi, Türkiye Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinin merkezinde yer alır. Bu ilke, çeşitliliği ve özgürlüğü kucaklayarak toplumsal barışın ve adaletin temelini oluşturur. Şeriatın dayatılması ise demokratik kazanımları tehdit eder, bireysel özgürlükleri sınırlandırır. Anayasa'nın laiklik ilkesini korumak, demokratik hukuk devletinin devamlılığını sağlar ve toplumsal uyumun güçlenmesine katkı sunar. Diamond Tema'nın tespiti de bu doğrultuda önemli…. Evet; laiklik, demokratik değerlerin ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasının anahtarıdır. Bu nedenle, laikliğe sahip çıkmak, Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve gelecek kuşaklara daha demokratik, daha özgür ve daha adil bir Türkiye miras bırakmak için elzemdir."

Sayın Adalet Bakanı;

-Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkında yaptığınız açıklamayı öncelikle her zaman ve her durumda, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik her saldırı ve ihlalde aynı hassasiyetle hatırlamanızı beklerim.

-Ancak Adalet Bakanı olarak bağlılık yemini ettiğiniz Anayasada ifade edilen laik Cumhuriyete yönelik saldırı ve açıklama, eylemler için de aynı hassasiyeti göstermeniz gerektiğini belirtmek isterim.

-Siz yargı değilsiniz. Henüz sonuçlanmamış bir dosya hakkındaki yorumlarınız yargıya açık müdahale, talimat olarak görülme ihtimali yüksektir. Bu durum makamınıza , Anayasal Hukuk düzenine ve tabi yargı bağımsızlığı ilkesine açıkça aykırıdır."

Öne Çıkanlar