CHP'li Alp, 'çoban mülakatı' sorularını AKP sıralarına yöneltti: 'Bunları Kars'ta çoban yapmazlar'

CHP'li Alp, 'çoban mülakatı' sorularını AKP sıralarına yöneltti: 'Bunları Kars'ta çoban yapmazlar'
CHP'li İnan Akgün Alp, Kars'taki 'çoban mülakatı'nda yaşanan torpil olaylarına tepki gösterdi. Çobanlara sorulan soruyu Meclis'te AKP sıralarına yönelten Alp, "Bunları Kars'ta çoban yapmazlar" dedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde İŞ-KUR üzerinden 4 tane çobanın işe alınması için açılan ilanı Meclis gündemine taşıdı.


4 çobanın işe alınmaması için mülakat yapıldığını ve mülakatta çobanlara cevap veremeyecekleri soruların sorulduğunu belirten Alp, çobanlara sorulan soruyu AKP'li vekillere sordu.

"Hani siz mülakatı kaldıracaktınız?"

Alp, kürsüde şu konuşmayı yaptı:


"Noter kurası sonucu sözlü sınava girmeye hak kazananlar 6 Temmuz 2023'te mülakata çağırılıyor. Çoban mülakatında YÖK adayları başarısız sayıyor.

İşe alınmayan çobanlar ise bu karar sonucunda dava açtı. Davada "Herhangi bir puanlamaya gidilmedi, yetersiz oldukları gerekçesi ortaya konulmadı" kararının çıkması üzerine sınan iptal edildi. Daha sonra rektörlük yine çobanları mülakata aldı ve mülakat sonuçlarını başarısız saydı. Hani siz mülakatı kaldıracaktınız?

Yazıyı ilk kim icat etti* sorusunu sordular. Ama "Parayı kim buldu?", "Rüşveti kim buldu?" diye size sorsalar hemen bilirsiniz."

"Kars'a gelse çoban bile olamaz"


Alp çobanların başarısız olmasına neden olan sorunun ise "Kars'ın ilk belediye başkanı kimdir?" olduğunu söyledi. Aynı soruyu Meclis'teki bir AKP'li vekile de soran Alp, "Bu milletvekili Kars'a gelse çoban bile olamaz" dedi.


AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 2 milyon TL'lik saat takmasına gönderme yapan Alp, "Sen helal paranla her gün trilyonluk saat takıyorsun da bu memleketin garibanına çoban olması için niye torpil arıyorsun?" diye sordu.