CHP'li Alp: Seçimden sonra 'baron borsası' kurulacak

CHP'li Alp: Seçimden sonra 'baron borsası' kurulacak
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis'te kabul edilen 8'inci Yargı Paketi'ni eleştirerek "Seçimden sonra baron borsası kurulacak" dedi. Alp, "Seçimden sonra ağır ekonomik tablo karşısında tepkileri yükselecek insanların...
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis'te kabul edilen 8'inci Yargı Paketi'ni eleştirerek "Seçimden sonra baron borsası kurulacak" dedi. Alp, "Seçimden sonra ağır ekonomik tablo karşısında tepkileri yükselecek insanların sesini bastırmaya ve insanları, temel haklarını kullanmaktan caydırmaya çalışıyorsunuz" diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri tamamlanan 8'inci Yargı Paketine ilişkin CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp eleştirilerini sıraladı.

Meclis'in gece yarılarına kadar çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Alp, "Seçimden önce bu torba yasası çok acil çıkarılmak zorunda. Çünkü bu kanunun seçimden sonra hemen uygulanması lazım" dedi.

"Baron borsası kurulacak"

"Bu teklifin de iki tuzağı var" diyen Alp, "4'üncü, 10'uncu, 11'inci maddelerde gizli. Bunlar Türk Ceza Kanunu'nun 220'nci maddesinin 6'ncı fıkrasını acil değiştirmek zorundalar. Çünkü seçimden sonra baron borsası kurulacak bu ülkede" dedi.

"AK Parti dünyanın her tarafından kara parayı ülkemize çağırdı, suç örgütlerinin baronlarını Türkiye'ye getirdi; varlık barışları çıkardı, onların paralarını da getirdi; vatandaşlıkları satıp onların ikametgâhlarını da getirdi, şimdi de paralarını alacak" ifadelerini kullanan Alp, "Bunları buraya yerleştirdiler, şimdi de 220'nci maddenin 6'ncı fıkrasını kullanarak seçimden sonra alıştıkları üzere baron borsası kuracaklar ülkede" iddiasında bulundu.

"Bu maddeyle müşteri toplayacaksınız"

CHP'li İnan Akgün Alp, baron borsasının nasıl kurulacağını ise şöyle açıkladı: "Biz biliyoruz, unutmadık; 2007 yılında, 2008 yılında Ergenekonlar, Balyozlar, KCK'ler, Ay Işığı…Bunlar yapılmadan önce nasıl beyaz enerji operasyonları yapılıyordu, nasıl Türkiye'nin her tarafında eş zamanlı ihale operasyonları yapılıyordu? Neydi o operasyonların amacı? Sonra yapılacak asıl büyük operasyonlara toplumsal meşruiyet sağlaması için o kadrolara operasyonlar yapıldı, bugün de aynı iş yapılıyor. Seçimden sonra baron borsası oluşturacaksınız, baron borsasına müşteri toplayacaksınız"

AYM kararını hatırlattı

Anayasa Mahkemesi'nin 220'nci maddenin 6'ncı fıkrasını iptal ettiğini, ancak AK Parti'nin bunun yerine bir yasa hazırlamadığını hatırlatan CHP'li Alp, "Örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işleyen insanlara 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar ceza öngördünüz. Yani suç için öngörülen cezanın alt ve üst sınırlarını belirlediniz. Siz maddeyi aynı lafzıyla devam ettiriyorsunuz aslında, maddi manevi unsurlarıyla suçu devam ettiriyorsunuz aslında. Çünkü bu suç için seçimden sonra yapılacak operasyonlarda bu size gerekiyor, baron borsasına müşteri için bu size gerekiyor" dedi.

"Bir kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılabilmesi için..."

CHP'li Alp, "Bir kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılabilmesi için kişinin eylemindeki sürekliliğe, çeşitliliği, yoğunluğu dikkate alınır ve kişinin örgütün hiyerarşik yapısı içerisine dâhil olup olmadığına bakılır" diye konuştu.

"Oysa sizin getirdiğiniz düzenleme bu şekilde yasalaşacak olursa, örgüt üyesi için aranan şartlar, örgüt üyesi olmayan failler bakımından aranmayacak" diye sözlerini sürdüren İnan Akgün Alp, "Böyle olursa, önümüzdeki dönemde demokratik hak ve taleplerde bulunan yurttaşlar üzerine aşırı baskıcı bir yönetim uygulaması devam edecektir ve siz de maddeyi bu hâliyle yasalaştırmak isterken sizin siyasal amacınız da budur" ifadelerini kullandı.

"İnsanların sesini bastırmak için kullanacaksınız"

CHP'li Alp, "Siz yasayı bu şekilde uygulamaya devam ederseniz insanların ifade ve toplanma özgürlükleri üzerinde caydırıcı etki yaratmaya devam" dedi. Alp "İşte, siz bunu devam ettirmek istiyorsunuz çünkü seçimden sonra ağır ekonomik tablo karşısında tepkileri yükselecek olan toplumun değişik kesimlerinden insanların sesini bu maddeyi kullanarak bastırmaya ve insanları, temel haklarını kullanmaktan yine bu maddeye dayanarak caydırmaya çalışıyorsunuz. Siz bu maddeyi siyasal amacınızı gerçekleştirmek için kullanıyorsunuz" dedi.