CHP'li Başarır 'Saray trolü' sözlerine açıklık getirdi: O mesafeden kim olduğunu göremezdim

CHP'li Başarır 'Saray trolü' sözlerine açıklık getirdi: O mesafeden kim olduğunu göremezdim
CHP'li Ali Mahir Başarır’ın Mersin mitingde kendisini protesto eden Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı ve bazı partililere “AKP trollerini atın buradan” demesi tepkilere neden oldu. Dernek, açıklama yapmaya hazırlanırken,...
CHP'li Ali Mahir Başarır’ın Mersin mitingde kendisini protesto eden Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı ve bazı partililere “AKP trollerini atın buradan” demesi tepkilere neden oldu. Dernek, açıklama yapmaya hazırlanırken, Başarır "o mesafeden göremezdim" dedi.

Mersin’de birçok ilçe belediye başkan adayının belirlenmesinde etkili olduğu iddia edilen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır dün Mersin'de mitinge katıldı.

Başarır, kendisine yakın isimlerden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından Mersin’in girişinde konvoyla karşılandı. Mezitli’deki mitingi sırasında bazı partililer, “Kılıçdaroğlu’na ihanet ettin”, “Kılıçdaroğlu sayesinde oradasın” diyerek Başarır'a protesto etti.

Başarır da bu protestolar üzerine “Alın bu AKP trollerini” diye kürsüden bağırınca alanda itiş kakış yaşandı. Başarır’ın “AKP trolleri” diye hedef gösterdiği isimlerden birinin Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç olduğu ortaya çıktı. Başarır’ın bu sözleri ve yaşananlar tepkilere neden oldu.

"Başarır özür dilemeli"

Gerçek Gündem'in aktardığı bilgilere göre Dersimliler Derneği Başkanı Nurşen Çığlık da Başarır'a sert tepki gösterdi:

"Ali Mahir Başarır Mersin değildir. Dün yaşanan arbedede biz Alevilere, Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ferdi Koç ve partili arkadaşlara yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bizlerin belediye başkanları ve atamalarla hiçbir sorunumuz yoktur. Kendi genel merkezleri kimi atarsa saygı duyarız. Alevi Kültür Dernek Başkanı hemşerimiz Ferdi Koç ve saldırıya uğrayan dostlarımızın yanındayız. CHP, saldırı emri veren Ali Mahir Başarır'dan ibaret değildir. Her defasında merkezden atamasını beceren ve halkın karşısına kendi adına çıkamayıp Mersin’i temsil etmeyen, kendi partisine 'Saray trolleri' deyip saldırı emri veren şovmen Ali Mahir Başarır geri çekilmeli ve saldırıya uğrayan arkadaşlarımızdan özür dilenmelidir”

"Aday belirlenmesine karıştığı için tepki var"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a mitingi sırasında tepki gösteren grup içinde yer alan CHP delegesi Kemal Koç, Başarır’a karşı hem kongrede Kılıçdaroğlu’na karşı sergilediği tavırdan hem de belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecine müdahale etmesinden dolayı Mezitli’de tepki olduğunu söyledi.

Başarır: O mesafeden kim olduğunu göremezdim

Artı Gerçek'e konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise kürsüde konuştuğu sırada sesleri duyduğunu ancak protestocuları o mesafeden tanımasının mümkün olmadığını söyledi. Başarır yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“Ben, 'alın onları oradan' derken alanda kavga çıkmasını önlemek için söyledim. O mesafeden kim olduğunu seçmem mümkün değil. Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç’u tanırım. Kendisiyle daha önce de konuştum. Kurultaydaki gerçekleri de anlattım. O an kürsüden Ferdi Beyi tanımam mümkün değil. Ben neden bir Alevi kurumunun başkanına troll diyeyim? Ferdi Bey olduğunu o anda anlasaydım, görseydim otobüse çağırırdım, konuşurdum” dedi.

"Alevi dernekleri siyasi tartışmaların içine çekilmemeli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da süreçte bu tartışmalarla anılmak istemediğine değinen Ali Mahir Başarır, cemevlerinin, Alevi derneklerinin siyasi tartışmaların içine çekilmemesi gerektiğini söyledi.