CHP'li başkan: Gençlik üyelerimiz seçim çalışması sırasında saldırıya uğradı

CHP'li başkan: Gençlik üyelerimiz seçim çalışması sırasında saldırıya uğradı
CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, önceki gün; CHP Gençlik Kolları üyelerinin seçim çalışması kapsamında broşür dağıttıkları sırasında saldırıya uğradıklarını söyledi. Hastane önünde, yaralanan gençlik kolları...

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, önceki gün; CHP Gençlik Kolları üyelerinin seçim çalışması kapsamında broşür dağıttıkları sırasında saldırıya uğradıklarını söyledi. Hastane önünde, yaralanan gençlik kolları üyeleri ile birlikte açıklama yapan Keleş, “Gençlik kollarımıza muştalı ve bijon anahtarlı saldırı olduğunu öğrendik. Saldırının planlı ve programlı olduğunu gösteren ciddi emarelerimiz var” dedi. Eski CHP Aksaray İl Başkanı, milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk ise “İl başkanımız bahsetti, ‘bazı emareler var’ diye. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız sosyal medyada yaptığı araştırmalarda saldırıyı yapan altı, yedi kişiden üçünün AK Gençlik yelekli ve AK Parti il başkanı ile verdikleri pozlara ulaştılar” diye konuştu. AKP Aksaray İl Başkanı Hasan Keleş ise Facebook hesabında; “Belirtilen kişilerin gençlik kolları teşkilatımızla herhangi bir alakası yoktur, kişilerin partimize üyeliği de yoktur… Bu olayı gerçekleştirenleri de kınıyoruz. Olayın takipçisi olarak hakkın ve adaletin yerine gelmesi konusunda da üzerimize düşeni yapacağız” açıklamasını yaptı.

CHP Aksaray İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, önceki gün gençlik kolları üyeleri ile birlikte seçim çalışmaları yürütürken, AKP İl Gençlik Kolları üyesi bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia etti. CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, yaralanan il gençlik kolları üyeleri ile birlikte tedavi gördükleri hastanenin önünde açıklama yaptı.

"SALDIRININ PLANLI VE PROGRAMLI OLDUĞUNU GÖSTEREN CİDDİ EMARELERİMİZ VAR"

Bugün, iftardan sonra saha çalışması yapmak için Kafeler Caddesi’nde esnaflarımızı ziyaret ederken; gençlik kollarımıza muştalı ve bijon anahtarlı saldırı olduğunu öğrendik. Öncelikle bu saldırıyı şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bu saldırının planlı ve programlı olduğunu gösteren ciddi emarelerimiz var. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimin güvenli bir ortamda huzurlu bir şekilde, dostane bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Bütün çabalarımız bu yönde. Saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede bulunacağını ümit ediyoruz.

Eski CHP Aksaray İl Başkanı, milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk ise şunları söyledi:

Gençlik Kolları başkanlarımıza; il ve merkez ilçe gençlik kolları başkanlarımız ve ilçe yöneticimize ve birçok gencimize partimizin broşürlerini dağıtırken saldırı olmuştur. Ülkemiz kritik bir seçim sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu seçim sürecini, anlaşılan; ülkeyi yönetenler, terörize etmeye devam edecektir. İki gün önce İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırı, bugün gençlik kollarımıza yapılan saldırı; ülkeyi yönetenlerin kirli dili, kirli tarzı, kirli tavrı gösteriyor ki bu seçim, sandıkta istediğini alamayanların sokakları karıştırarak sonuç almaya çalışacaklarının işaretlerini üzülerek alıyoruz. Ama kafalarından ne geçerse geçsin, kirli vicdanlarında hangi planları yaparlarsa yapsınlar, CHP’nin hiçbir ferdini bir adım geri attıramazlar, diz çöktüremezler.

Bugün arkadaşlarımıza saldıranlar, ‘HDP-PKK propagandası yaptıklarını’ söylemiş. Bir PKK işareti arayanlar dönüp kirli tarihine baksınlar bu partinin tarihinde hiçbir terörizmin izi emaresi ve işareti bulunamaz. İl başkanımız bahsetti, ‘bazı emareler var’ diye. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız sosyal medyada yaptığı araştırmalarda saldırıyı yapan altı, yedi kişiden üçünün AK Gençlik yelekli ve AK Parti il başkanı ile verdikleri pozlara ulaştılar. Emniyet güçlerimiz failleri bulmak için çalışmalara devam ediyorlar.

AKP Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Facebook hesabında şu açıklamayı yaptı:

Bugün akşam saatlerinde CHP Gençlik Kollarına yapılan saldırının AK Parti gençlik kolları teşkilatı tarafından yapıldığı iddiasıyla Ali Abbas Ertürk’ün yaptığı açıklamada belirtilen kişilerin gençlik kolları teşkilatımızla herhangi bir alakası yoktur, ayrıca kişilerin partimize üyeliği de yoktur… Bu tarz hareketleri de hiçbir zaman tasvip etmediğimiz ve tenezzül etmeyeceğimizi de halkımızın bildiği kadar en az Ali Abbas Ertürk ve CHP teşkilatı da bilir. Ayrıca yaşanan bu hadisede darp edilen CHP gençlik kollarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve bu olayı gerçekleştirenleri de kınıyoruz. Olayın takipçisi olarak hakkın ve adaletin yerine gelmesi konusunda da üzerimize düşeni yapacağız.