CHP’li isimden Lütfü Savaş açıklaması: Hatay protestosunu değerlendireceğiz

CHP’li isimden Lütfü Savaş açıklaması: Hatay protestosunu değerlendireceğiz
CHP Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş’ın tepki çeken adaylığına ilişkin konuştu. Fırat, “Halktan gelen tepkiyi çok iyi değerlendirmek zorundasınız. Biz Hatay...
CHP Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş’ın tepki çeken adaylığına ilişkin konuştu. Fırat, “Halktan gelen tepkiyi çok iyi değerlendirmek zorundasınız. Biz Hatay protestosunu çok iyi değerlendirmek zorundayız, değerlendireceğiz”  dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat, Habertürk'te Hülya Hökenek'in programına katılarak gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremin yıldönümünde gösterilen tepkiler üzerine konuşan Fırat, şu ifadeleri kullandı:

"Gücünü halktan alıyorsanız halktan gelen tepkiyi çok iyi değerlendirmek zorundasınız. Biz Hatay protestosunu çok iyi değerlendirmek zorundayız, değerlendireceğiz. Herhangi bir isim üzerine konuşulmuş değil. Önce bi süreç analizi yapılması gerekiyor. Başvuran isimler üzerinden tekrar bir değerlendirme yapılabilir. Ama şunu çok net ifade edeyim, o protestoya kayıtsız kalmamız mümkün değil. Parti Meclisi'nde mutlaka gündeme gelecektir. Bir karar çıkar mı, çıkmaz mı oradaki tartışmanın seyrine bağlı. Sokaktaki sesi konuşacağız. Halkımızın orada ortaya koyduğu tepkiyi görmezden gelmek bizim açımızdan doğru değildir. 'Bu bir provokasyondur' sözüne katılmıyorum. Biz eylemleri demokratik hak aramanın bir yöntemi olarak görüyoruz, provokasyon olarak görmeyiz. Orada bir tepki dile getirilmiştir. O tepkinin analiz edilmesi bizim görevimizdir."