Tuncay Özkan'dan SADAT ve IŞİD iddiası: CHP'li gibi görünmek için eğitim aldıklarına dair duyumlarımız var

Tuncay Özkan'dan SADAT ve IŞİD iddiası: CHP'li gibi görünmek için eğitim aldıklarına dair duyumlarımız var
14 Mayıs seçimlerine 1 hafta kala seçim güvenliği ve provokasyon iddiaları gündemdeki yerini koruyor. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HaberTürk'te katıldığı bir programda seçim güvenliğine ilişkin bir soru üzerine SADAT...

14 Mayıs seçimlerine 1 hafta kala seçim güvenliği ve provokasyon iddiaları gündemdeki yerini koruyor. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HaberTürk'te katıldığı bir programda seçim güvenliğine ilişkin bir soru üzerine SADAT ve IŞİD'le bağlantılı yapılara dikkat çekerek "Bunlardan bazılarının CHP'li gibi görünmek için eğitim aldıklarına dair duyumlarımız var" diye konuştu.

Özkan, "Çeşitli provokasyonlar konusunda duyumlar alıyoruz. Güvenlik birimlerinden, sokaktan... Biliyorsunuz bazı selefi grupların silahlandığına dair, İsmailağa tarikatından bir şeyhin açıklamaları vardı, gitti savcılığa da ifade verdi. Sonrasında o konu kapandı. Hiçbir şey olmamış gibi bir durum ortaya çıktı" dedi.

Tuncay Özkan, "Ancak SADAT ve SADAT'a bağlı yapıların, dernekleri ziyaret ettikleri, IŞİD'in Türkiye'deki hücreleriyle bağlantılı grupların seçim gününe ilişkin çeşitli provokasyon hazırlıkları içinde olduğunu... Hatta bunlardan bazılarının CHP'li gibi görünmek için eğitim aldıklarına dair duyumlarımız var" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde KRT Televizyonlarında Yavuz Oğhan ve Selen Yalaz'ın sorularını yanıtlamış. Seçim güvenliğine ilişkin olarak da "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız" demişti.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, Altun’a “dark web” uyarısı yapmıştı: Seyahatlerimle ilgili hazırlık olduğu bilgisi var