CHP’li kurmaylar: Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz

CHP’li kurmaylar: Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için İYİ Parti’ye ittifak önerisi yapması muhalefeti hareketlendirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceliğin Türkiye olduğunu belirterek muhalefetle işbirliği mesajı verdi....

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için İYİ Parti’ye ittifak önerisi yapması muhalefeti hareketlendirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceliğin Türkiye olduğunu belirterek muhalefetle işbirliği mesajı verdi. Bahçeli’nin ittifak için İYİ Parti’ye çağrı yapmasını değerlendiren CHP kurmayları, “Belki Bahçeli de İYİ Parti’ye yaptığı çağrıyla bir çıkış arıyor” dedi. Buna karşı muhalefetin birlik içinde olması gerektiğini söyleyen kurmaylar, “Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz” yorumunu yaptı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken, yerel seçimler için muhalefet partilerinin tekrar işbirliği yapabileceğini vurgulamıştı. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin konuşan CHP kurmayları, Cumhur İttifakı içinde tartışmalar yaşanırken muhalefetin birlikte olmasının önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’nin son dönemdeki politikalarına karşı eleştirileri olduğunu söyleyen kurmaylar, “Cumhur İttifakı’ndaki gelişmeler dikkat çekici. AKP’nin kendi içinde sorunlar olduğu, tasfiyeler yaşandığı haberleri çıkıyor. Sayın Bahçeli’nin de İsveç’in NATO üyeliği, emekli maaşları gibi konularda farklı düşündüğü söyleniyor. Bu nedenle AKP ve MHP arasında bütünlüklü bir seçim ittifakı olacak mı sorusu gündemde” dedi.

Bahçeli’nin ittifak için İYİ Parti’ye çağrı yapmasını değerlendiren CHP kurmayları, “Belki Bahçeli de İYİ Parti’ye yaptığı çağrıyla bir çıkış arıyor” dedi. Buna karşı muhalefetin birlik içinde olması gerektiğini söyleyen kurmaylar, “Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz” yorumunu yaptı.