CHP'li Tanrıkulu'dan 'Zorluoğlu' uyarısı: 'Kayyumun ön hazırlığı...'

CHP'li Tanrıkulu'dan 'Zorluoğlu' uyarısı: 'Kayyumun ön hazırlığı...'
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır Valisi olarak atanması sonrası uyarılarda bulundu. Tanrıkulu, "Umarım olası bir "kayyum atamasının" ön hazırlığı değildir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğani ABD’de düzenlenecek olan NATO zirvesine katılmadan önce Valiler Kararnamesini imzaladı.

Erdoğan'ın kararıyla Diyarbakır Valiliğine, halihazırda Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Murat Zorluoğlu atandı.

Daha önce Van Valisi ve Kayyumu olan Zorluoğlu, 2019-2024 yılları arasında da AKP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda AKP'ye uyarılarda bulundu.

"Umarım kayyumun ön hazırlığı değildir"

İlk olarak "Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle yürütmesi gereken görevinde kendisine Diyarbakır Valisi olarak başarılar diliyorum" sözleriyle temennide bulunan Tanrıkulu devamında şunları söyledi:

"Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir "kayyum atamasının" ön hazırlığı değildir"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar