CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş TİP adayı Gökhan Zan'ı hedef aldı: Bu güven top oynamakla olmaz

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş TİP adayı Gökhan Zan'ı hedef aldı: Bu güven top oynamakla olmaz
CHP yönetimi, Hatay’da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar kıldı. CHP’nin kararından sonra Savaş, Hatay’da vatandaşlara seslendi.CHP’de Hatay düğümü çözüldü. CHP lideri Özgür...
CHP yönetimi, Hatay’da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar kıldı. CHP’nin kararından sonra Savaş, Hatay’da vatandaşlara seslendi.

CHP’de Hatay düğümü çözüldü. CHP lideri Özgür Özel’in, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile dün yaklaşık bir saat süren bir görüşmesinin ardından gece saatlerinde de CHP’den açıklama geldi. Genel merkeze davet edilen Savaş’a Hatay adayı olduğu tebliğ edildi.

CHP'nin Hatay adayının kararının kesinleşmesinin ardından mevcut HBB Başkanı ve adayı Lütfü Savaş, Hatay’da yurttaşlarla buluştu.

CHP’den yeniden aday olarak gösterilen Savaş, “Hizmet için yola çıkanlar asla yorulmazlar” dedi. Savaş, “Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız. Çıktığımız yolda bize irade, güç, vizyon gerek. Ama en çok yürek gerek, yürek” ifadelerini kullandı.

Savaş, Haluk Levent ve Gökhan Zan'a gönderme yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş yaptığı açıklamada TİP Hatay Büyükşehir Adayı Gökhan Zan'ı hedef aldı.

“Çıktığımız yolda bize irade, güç, vizyon gerek… Ama en çok yürek gerek yürek. Aileniz, anneniz, çocuklarınızı güvendiğiniz birine teslim edersiniz. Bu güven parayla, şöhretle olmuyor. Şarkı söyleyerek de olmuyor top oynayarak da olmuyor. Hatay bizim canımız, Samandağ bizim canımız, İskenderun bizim canımız, hepiniz bizim canımızsınız.”

Ben aday olmasam AKP kazanır

"Tekrar geleceğiz" diyenler için aday oldum. Bu vatan bizim. Bu seçim CHP ile iktidar arasında geçecek bir seçim değil. Bu seçim Atatürk'ün emanetine sahip çıkanlarla Atatürk'ün emanetini pas geçenler arasında olacaktır. Ben aday olmasaydım iktidar yüzde 60'larla, yüzde 65'lerle seçimi kazanırdı. Atatürk'ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik. Biz sevdamızdan vazgeçmiyoruz. Her türlü kumpasa rağmen bana güvenip Hatay'ı bize emanet eden Sayın Genel Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

CHP'li Suzan Şahin'den Lütfü Savaş'a tam destek

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de burada bir konuşma yaparak Savaş'a destek verdi. Şahin "Hatay'a sahip çıkan Lütfü Savaş'a biz de sahip çıkacağız. Onun rengi gökkuşağı gibi onun kalbi herkese açık" ifadelerini kullandı.