CHP’nin Kadıköy Belediyesi başkan adayı Mesut Kösedağı kimdir?

CHP’nin Kadıköy Belediyesi başkan adayı Mesut Kösedağı kimdir?
1984 yılında Sivas Divriğili bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelen Mesut Kösedagı, eğitim hayatına İstanbul'da başladı ve ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Kamu Yönetimi alanında...
1984 yılında Sivas Divriğili bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelen Mesut Kösedagı, eğitim hayatına İstanbul'da başladı ve ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Kamu Yönetimi alanında lisans derecesini elde etti. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde devam ederek Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Siyasete adımını 2000 yılında CHP Kadıköy Gençlik Kolu'na üye olarak atan Mesut Kösedagı, 2004 yılında Kadıköy Gençlik Kolu Başkanlığı'na seçildi ve ardından 2005'te İstanbul İl Gençlik Kolları Yöneticiliği görevini üstlendi. 2007-2010 yılları arasında CHP Kadıköy Ana Kademe Yöneticiliği görevini yürüttü. Siyasi kariyerindeki yükselişi 2014 yılında yapılan ön seçimlerle devam etti ve Kadıköy Meclis Üyeliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2019 Yerel Seçimleri'nde ise İstanbul'u tekrar kazanan ekibin bir parçası olarak görev aldı ve bu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sekreterliği ve daha sonra CHP Grup Sözcülüğü görevlerini üstlendi.

Siyasetin yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Mesut Kösedagı, İngilizce diline de hakimdir. Evli olan Kösedagı, bir çocuk babasıdır.