CHP'nin vergi zamlarına ilişkin genel görüşme önergesi Genel Kurul'da reddedildi!

CHP'nin vergi zamlarına ilişkin genel görüşme önergesi Genel Kurul'da reddedildi!
ÖTV zamlarını görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "genel görüşme" önerisi Genel Kurul'da reddedildi.CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat...

ÖTV zamlarını görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "genel görüşme" önerisi Genel Kurul'da reddedildi.

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti 18 Temmuz’da; KDV ve ÖTV oranlarının iktidar tarafından yükseltilmesi ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla, TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanarak genel görüşme açılmasına ilişkin önerge vermişti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, muhalefetin önergesi üzerine, 19 Temmuz’da; TBMM Genel Kurulu’nu toplantıya çağırmıştı.

TBMM Genel Kurulu bugün, saat 15.00’te toplandı. Genel Kurul’da önce, elektronik sistem üzerinden yoklama yapıldı. AKP milletvekillerinin, Genel Kurul salonuna girmedikleri görüldü. TBMM Başkanvekili Celal Adan, toplantı yeter sayısının sağlandığını okudu. AKP milletvekilleri daha sonra TBMM Genel Kurul salonuna girdi.

Muhalefetin, vergi oranlarının iktidar tarafından yükseltilmesi ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla verdiği genel görüşme önergesi ile muhalefetin TBMM’nin çalışmalarına devam etmesi önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. TBMM, 1 Ekim 2023 tarihine kadar tatile girdi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, “Bu sonuca göre, çalışmalara devam edilmesine yönelik önergeler kabul edilmemiştir. Gündemde bulunan konuları sırası ile görüşmek için Anayasa ve İçtüzük gereğince 1 Ekim 2023 Pazar günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum” dedi.