CHP'yi suçlayan Osman Gökçek'e Gökhan Günaydın yanıt verdi: Bu ülkede adalet olsa sen de baban da yargılanırdınız

CHP'yi suçlayan Osman Gökçek'e Gökhan Günaydın yanıt verdi: Bu ülkede adalet olsa sen de baban da yargılanırdınız
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, CHP tarihini suçlayarak "1948’e kadar Hacca gitmek yasaktı, ülkücü abilerime işkence yaptınız, 1938’de Tunceli’de zulmettiniz" diye konuştu. Gökçek'in ardından...

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, CHP tarihini suçlayarak "1948’e kadar Hacca gitmek yasaktı, ülkücü abilerime işkence yaptınız, 1938’de Tunceli’de zulmettiniz" diye konuştu.

Gökçek'in ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, "Osman Gökçek adında TBMM'de koltuk işgal eden bir kişiye cevap vermek zorunda kaldığım kendimi çok şansız hissediyorum. CHP'nin tarihine söz edebilme haddi olamaz. Biz siyasal yaşamımızın tamamını kendi müktesabıtımıza uygun olarak yapıyoruz. 'Sen 5 yıl vekillik yaptın evini, arabanı nasıl aldın' diye sorar, ben hepsinin cevabını veririm. Çünkü ben TBMM'nin saygın bir milletvekiliyim. Siz Ankara'yı parsel parsel satmış bir ailesiniz. Sen ABB'nin babana tahsis ettiği evi boşaltmayan, aracını 2 yıl daha fazla kullanan bir ailesiniz. CHP tarihine gelince o CHP emperyalistlerin elinden bu memleketi kurtaran, bu ülkeyi kuran, ikinci dünya savaşında bu memlekete bir tek düşman çizmesi sokmayan bir partidir. CHP'yi ağzına almadan evvel beş kere düşüneceksin. Yargılanmanız lazımken burada oturup millete laf ediyorsunuz. Bir hukuk devletinde olsaydık sen ve baban ömrünü hapiste geçirirdi. Bugünler geçecek, memleket hukuk devleti olduğunda bunların hesabını size şakır şakır soracağız" yanıtını verdi.