Cizre'de sokak anketi: Kılıçdaroğlu 96, Erdoğan 0

Cizre'de sokak anketi: Kılıçdaroğlu 96, Erdoğan 0
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken sokak röportajlarında da dikkat çeken anlar yaşanıyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşa “Erdoğan mı? Kılıçdaroğlu mu?” sorusu yöneltildi. Vatandaşın tercihi HDP Eş Genel...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken sokak röportajlarında da dikkat çeken anlar yaşanıyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşa “Erdoğan mı? Kılıçdaroğlu mu?” sorusu yöneltildi. Vatandaşın tercihi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip diyen çıkmadı.

HDP’nin kalesi olarak bilinen Cizre’de Mor Mikrofon'un sorusuna vatandaşlar farklı tepkiler verdi. Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafıyla yanıt veren de var, Kılıçdaroğlu, MHP’liyim HDP’ye vereceğim, milletvekilliğinde HDP’ye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na diyen de. Vatandaşlardan biri de yöneltilen “Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?” sorusuna Kürtçeyle tepki göstererek  “(Erdoğan kiye) Erdoğan kim?” dedi.

96 kişiye yöneltilen soruya gelen yanıt; Demirtaş ve Kılıçdaroğlu olurken Erdoğan yanıtı veren hiç kimsenin çıkmaması dikkat çekti.