Çöp evden çocuk çıktı

Çöp evden çocuk çıktı
Bursa’da mahkeme kararıyla boşaltılan çöp evde, baygın halde 9 yaşında bir çocuk bulundu.Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’ndeki olayda ev sahibi Aydın S., kirasını ödemediği gerekçesiyle Kamuran Pınar A.’yı mahkemeye...

Bursa’da mahkeme kararıyla boşaltılan çöp evde, baygın halde 9 yaşında bir çocuk bulundu.

Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’ndeki olayda ev sahibi Aydın S., kirasını ödemediği gerekçesiyle Kamuran Pınar A.’yı mahkemeye verdi. Bursa 4. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada duruşmalara katılmayan Pınar A.’nın evi tahliye etmesine karar verildi. Mahkeme kararını uygulamak üzere adrese giden ve kapıyı çilingir yardımıyla açan icra görevlileri çöp evle karşılaştı. Kapının kilidini değiştiren icra ekibi olay yerinden ayrıldı. Ancak icra ekibi ayrıldıktan sonra Kamuran Pınar A. tekrar eve gelerek çilingir yardımıyla içeri girdi. Bunun üzerine davacı avukatı polise haber verdi. Eve gelen polisler Kamuran Pınar A.’yı gözaltına alarak ifadesine başvurmak için karakola götürdü.

Yaklaşık bir yıl kilitli kaldı
Daha sonra evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi’ne haber verildi. Eve gelen belediye ekipleri, bir odanın kilitli olduğunu fark etti ve kırarak içeri girdi. Bu odada çöplerin arasında baygın şekilde yatan 9 yaşında bir çocuk bulundu. Hemen ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun tedavisine başlandı. Yaklaşık bir yıldır odada kilitli tutulduğu değerlendirilen çocuğun çok zayıfladığı, saç ve tırnaklarının uzun süredir kesilmediği ve vücudunda yaralar çıktığı gözlendi. Polisin araştırması sonucu çocuğun isminin Cem Muhammet A. olduğu ve Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A.’nın oğlu olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar A. ifadesinde, kardeşiyle uzun süredir görüşmediği için yeğenine kendisinin baktığını söyledi. Pınar A. çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Annesine teslim edildi
Tedavisinin ardında Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Cem Muhammed, dün annesine teslim edildi. Antalya’da yaşadığı öğrenilen anne Yasemin A, otobüsle Bursa’ya geldi. Terminalde polis tarafından karşılanan anne, savcılık izniyle çocuğunu teslim aldı ve polis tarafından otobüse bindirilerek Antalya’ya döndü. Ev sahibinin avukatı Batuhan Arısoy, 7 ay önce evin elektrik ve suyunun kesildiğini ve bu süre içinde Kamuran A.’nın evde kalmaya devam ettiğini söyledi.