Cumartesi Anneleri gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri gözaltına alındı
Kayıp olan yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların açığa çıkarılması için 944 haftadır eylem yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı'nda gözaltına alındı.Anayasa Mahkemesi'nin Galatasaray Meydanı'nın...

Kayıp olan yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların açığa çıkarılması için 944 haftadır eylem yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı'nda gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi'nin Galatasaray Meydanı'nın kendilerine yasaklanmasına karşı hak ihlali verdiği Cumartesi Anneleri/İnsanları bu hafta da gözaltına alındı.

Kayıp olan yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların açığa çıkarılması için 944 haftadır eylem yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmasına izin vermeyen polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kayıp yakınları ve hak savunucularının isimleri şöyle:

Zübeyde Tepe
Hanife Yıldız
İrfan Bilgin
Mikail Kırbayır
İkbal Eren Yarıcı
Ali Ocak
Besna Tosun
Ayşe Tepe
Hasan Karakoç
Hüseyin Ocak
Ali Tosun
Gülseren Yoleri
Fırat Akdeniz -
Arat DinkSevil Turgut
Ümit Efe
Coşkun Üsterci
Veli Saçılık
Nazım Dikbaş
Hatice Korkmaz
Hünkar Yurtsever
Arzu Eriş
Elçin Dayanır
Bilal Yıldız
Taylan Beki

Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 25 kişi, ifadeleri alınmadan sadece kimlik tespiti yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı 25 Ağustos 2018'de yapılan Cumartesi Anneleri'nin 700. buluşmasını 'herhangi bir bildirimde bulunulmadığı' gerekçesiyle yasakladı. AYM'nin, bu konuda hak ihlali kararı vermesine Cumartesi/İnsanları'nın, Galatasaray Meydanı'ndaki buluşması engelleniyor.