Erdoğan yine muhalefeti hedef aldı: Spor üzerinden Türkiye'nin gelir kaynaklarını hedef alıyorlar

Erdoğan yine muhalefeti hedef aldı: Spor üzerinden Türkiye'nin gelir kaynaklarını hedef alıyorlar
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'daki "Atatürk" krizine gönderme yaparak muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Muhalefet partileri spor...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'daki "Atatürk" krizine gönderme yaparak muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Muhalefet partileri spor üzerinden Türkiye'nin gelir kaynaklarını hedef alıyor” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması”2023 yılı ihracat raporunu paylaştı. Erdoğan, ihracatın geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaştığını açıkladı.  

Erdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ve son anda iptal edilen Süper Kupa finaline gönderme yaparak muhalefeti hedef aldı. AKP'li Erdoğan, “İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

6 Şubat depremlerinin ihracata etkisinin 6 milyar doları bulduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’nin milletinin yaralarını sarmakta elde ettiği başarıyı dünyada hiçbir ülke başaramazdı” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şu şekilde;

Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir kampanyanın muhalefet partilerinin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Asla tasvip etmeyeceğimiz nefret söylemleriyle insanlar hedef alınıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de gündeme gelmek uğruna bu pespaye nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır. Bu nefret dalgasının ülkemizin en önemli ticari ortaklarından olan kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüfi değildir. Burada Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, çok açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak Allah'ın izniyle bu operasyonu da boşa çıkaracağız.

Türkiye'yi kuzey ve güneyindeki savaşlardan koruduk; bugüne kadar da muvaffak olduk. Üçüncü tarafların müdahalesine rağmen komşularımızla olan ilişkilerimizi güçlendirdik. Türkiye dostlarını arttırmaya devam edecek.

İslam ve yabancı düşmanlığı ile karşı karşıyayız, muhalefet nefret siyasetine gönüllülük yapmaktadır.

Sırf kökeninden dolayı insanlar horlanıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Muhalefet liderleri de bu son derece tehlikeli nefret siyasetine gönüllülük yapmaktadır. Bu nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüf değildir.

Türkiye'ye ve çıkarlarına sinsi bir girişim, açık bir operasyon var. Bu oyunu boşa çıkaracağı

Türkiye'ye ve çıkarlarına karşı sinsi bir operasyon var

2023 yılının 3. çeyreğinde yatırımlarda yaşanan yüzde 14,7 oranındaki artış son 7 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor. Salgın öncesi döneme göre son 3 yılda 4 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturduk.

2023 yılı sancılı bir yıl oldu. 6 Şubat depremlerinin olumsuz sonuçları ile mücadele ettik. 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan tabii afetin altından kalkmak kolay değil. Türkiye’nin milletinin yaralarını sarmakta elde ettiği başarıyı dünyada hiçbir ülke başaramazdı.

Depremin ihracatımıza etkisi eksi 6 milyar doları buluyor. 

Dost Japon halkına geçmiş olsun dileklerimi ilettim, iletiyorum.

2023 ihracatımız Geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır