Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu: Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğal gaz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu: Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğal gaz yok
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu. Burada konuşan Erdoğan, merkezi...
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu. Burada konuşan Erdoğan, merkezi yönetimin AKP'de olduğunu hatırlatarak "Büyükşehir ve ilçe belediyeleri AKP'li olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez" dedi.

Büyükşehir belediyesinin AKP'de olmadığı durumda Ordu'ya doğal gazın gelmeyeceğini de ifade eden Erdoğan şu sözleri kaydetti:

"Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi kusura bakmayın, açık konuşuyorum; doğal gazı nasıl getirecek? Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğal gaz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'daki mitingte yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Biz aramıza tefrika sokmaya çalışanlarla bugüne kadar yürümedik tam aksine biz bizimle bir olan, beraber olan, iri olan, diri olan, kardeş olanlarla beraber yürüdük. Bundan sonra da onlarla beraber yürüyeceğiz. Her kim aksini iddia ediyorsa yalancıdır, müfteridir, hilebazdır. Hepsinden ötesi kifayetsiz bir muhteristir. Ordu'nun siyasi hokkabazlıklara değil sadece esere ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var. Türkiye yüzyılına hazırlanmaya ihtiyacı var.

Elbette, bu ülkenin her bireyi istediği partide siyaset yapma hakkına sahiptir. Nereye giderse gitsin, hangi partide siyaset yaparsa yapsın bizim onlarla işimiz yok. Bizim sadece şu anda Cumhur İttifakımız var AK Parti'miz var. Siyasetin namusu var. Evvela üyesi olduğun, adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Öyle mi?

Hani eskilerin deyimiyle, eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir...

31 Mart akşamı Ordu Hilmi Güleri ve tüm ilçeleriyle gümbür gümbür geleceğe yürüyor mu? Mesele bu. Siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de yardımı sadece Rabbimizden, desteği de milletimizden istiyoruz.

Dün Samsun'daydık, bugün Ordu'dayız, buradan Giresun'a... Yarın Trabzon, oradan da Rize. Durmak yok, yola devam. Bu kadar. 

Milletimiz 17 seçimdir kara kaşımıza kara gözümüze hayranlığından her seçimde bizi birinci çıkarmıyor değil mi? Türkiye'nin 21 yılda nereden nereye geldiğini akıl ve vicdan sahibi herkes zaten görüyor. Sadece bu kadar da değil bizimle vizyonda, programda, projede yarışacak bir rakip tanımıyoruz. Seçimlerde karşımıza çıkan partilerin bir kısmının bırakın ülkelerine ve şehirlerine katkıda bulunmayı, kendilerine bile hayrı yok. 

Şu anda biz merkezi yönetimde miyiz? Bu kardeşiniz bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı? Dolayısıyla burada Mehmet Hilmi Güler ve ilçe belediyelerimiz seçimi kazandığı anda şunu bileceksiniz, ya burada Cumhurbaşkanı AK Partili Erdoğan, hükümet onda. Dolayısıyla yerel yönetimde de aynı şekilde burada AK Partili bir büyükşehir ve ilçe belediyeleri olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez. 

Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi kusura bakmayın açık konuşuyorum doğal gazı nasıl getirecek? Biz varsak doğal gaz var biz yoksak doğal gaz yok.

İnsanımızı mağdur edecek acı reçeteler yerine dengeli politikaları yeğledik. Bilhassa hayat pahalılığıyla mücadele hepimiz için oldukça zorlu geçiyor. Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz. Merkezi yönetim bütçesini hazırlarken çalışanıyla, esnafıyla, emeklisiyle tüm kesimlerin satın alma güçlerini korumayı hedefledik. Buna rağmen ortaya çıkan dengesizlikleri de ek tedbirlerle düzeltmeye çalışıyoruz.

Mesela sadece emeklilerimize yaptığımız tek seferlik 5 bin TL ödemenin, en düşük emekli maaşının sınırını 10 bin TL'ye çıkarmamız, maaşlarda yaptığımız yüzde 50'ye ulaşan zam oranlarının bütçeye maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir. Önümüz Ramazan, arkası bayram. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden emeklilerin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Önümüzdeki bayramda 3000 liraya çıkaracağız.