Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Muharrem İnce yorumu: Karalama kampanyaları yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Muharrem İnce yorumu: Karalama kampanyaları yapıldı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin özel hayatına ilişkin iddialar hakkında "Bu işleri ilk başlarda kimin yaptığını biliyoruz. FETÖ'nün yaptığı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin özel hayatına ilişkin iddialar hakkında "Bu işleri ilk başlarda kimin yaptığını biliyoruz. FETÖ'nün yaptığı şeyler. Sayın İnce'nin adaylıktan çekilmesini sağlamak ya da ona oy verecek insanları etkilemek için yalan ve iftiralarla karalama kampanyaları yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, CNN TÜRK kanalında Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.

Burada yaptığı konuşmada, İnce'nin özel hayatına ilişkin iddialar hakkında da değerlendirmede bulunan Kalın, şunları söyledi:

"Bu işleri ilk başlarda kimin yaptığını biliyoruz. FETÖ'nün yaptığı şeyler. Özellikle Muharrem İnce'yi adaylıktan çekilmesi için böyle bir yöntem sergiliyorlar, Millet İttifakı'na katkı sağlayacaklarını düşünüyorlar. Sayın İnce bu yola çıkmasın diye öncelikle ona farklı şekilde argümanlar dile getirdiler. Ancak bu bir müddet sonra karakter suikastine dönüştü. Ona yeni bir şey eklendi. Kamuoyunda belli kanaat önderlerinin baskısından sonra yeni bir şey yapıldı. Sayın İnce'nin adaylıktan çekilmesini sağlamak ya da ona oy verecek insanları etkilemek için yalan ve iftiralarla karalama kampanyaları yapıldı. İnce'nin burada son derece haklı bir serzenişi var."