Cumhuriyet savcısı suçu yargıya değil TÜGVA’ya bildirmiş

Cumhuriyet savcısı suçu yargıya değil TÜGVA’ya bildirmiş
Eski TÜGVA yöneticisi Ramazan Aydoğdu, Adana’da işe alacağız diye vaatte bulunup para alan ve devlet ihalesi alan kişiyle ilgili bir cumhuriyet savcısının konuyu yargıya değil suçun işlendiği TÜGVA’ya bildirdiğini söyledi.TÜGVA’nın...

Eski TÜGVA yöneticisi Ramazan Aydoğdu, Adana’da işe alacağız diye vaatte bulunup para alan ve devlet ihalesi alan kişiyle ilgili bir cumhuriyet savcısının konuyu yargıya değil suçun işlendiği TÜGVA’ya bildirdiğini söyledi.

TÜGVA’nın eski yöneticisi Ramazan Aydoğdu’nun kurumda yaşananlara dair anlattıklarında her geçen gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Aydoğdu, son olarak Adana’da TÜGVA ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in adını kullanarak iş vaadiyle kişilerden para toplayan ve hastane ihalesi alan kişiyle ilgili durumu cumhuriyet savcısının konuyu yargıya taşımak yerine TÜGVA yöneticilerine bildirdiğini söyledi.

Aydoğdu’nun, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği savunmayı köşesine taşıyan Barış Pehlivan, Cumhuriyet’teki yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih: 11 Ekim 2017.

Eski TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Adana teşkilatından gelen bir ihbarı Ramazan Aydoğdu ile paylaşıyor.

İlgili yazışmanın ekran görüntüsünü mahkemeye sunan Aydoğdu anlatıyor:

‘Söz konusu ihbarda, TÜGVA’da görevli Adana teşkilat koordinatörünün, Adana Devlet Hastanesi’ne işe sokacağını vaat ederek milletten para aldığı, o dönem bakan olan Ömer Çelik’in adını kullanarak üniversiteden ihale aldığı ve benzer konular olduğu görülmektedir.’

Daha da çarpıcı olan ise şu:

Bu ihbarı yapan kişi eski TÜGVA Adana İl Temsilcisi Gürkan Özkaynak. Peki, Özkaynak o ihbarı TÜGVA yönetimine bildirirken hangi görevde?

Cumhuriyet savcısı!

Evet, bir savcı suçun üzerine gitmektense suçla bağlantılı yeri bilgilendiriyor.

Dahası...

İhbarda bahsedilen suçu işlediği öne sürülen TÜGVA’nın Adana’daki yöneticisi kim ve şu an nerede?

Yazayım: Ahmet Abdullah Sezen. Kendisi şu an Aile Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi başkan vekili olarak görev yapıyor!”