Davutoğlu: Ayakkabı kutusu ile baklava kutusu yarışıyor

Davutoğlu: Ayakkabı kutusu ile baklava kutusu yarışıyor
Ahmet Davutoğlu, “uğruna bedel ödediğimiz siyasi ahlak mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, siyaset sahnesinde art arda gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Davutoğlu, siyasetin geldiği noktayı “dibe vurmuş” olarak nitelendirdi.

“Ayakkabı kutusuyla baklava kutusu yarışıyor”

Davutoğlu, siyasetteki etik dışı ilişkilere gönderme yaparak şunları söyledi:

“Rüşvette ayakkabı kutuları ile baklava kutularının yarıştığı bir siyaset, dibe vurmuş demektir.”

Hatırlanacağı üzere Türkiye’de geçmişte hem 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları döneminde gündeme gelen ayakkabı kutuları, hem de son günlerde yolsuzluk şemalarına giren “baklava kutusu içinde rüşvet taşıma” iddiaları, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olmuştu.

“Siyasi ahlak mücadelemiz itibar içindi”

Davutoğlu, siyasi geçmişine de atıfta bulunarak, “Uğruna büyük bedeller ödediğimiz siyasi ahlak mücadelemiz, siyasetin bu itibar kaybını engellemek içindi” dedi.

“Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz”

Paylaşımının devamında Davutoğlu, ahlaki ilkelere dayanan siyasetin önemine dikkat çekti:

“Ne pahasına olursa olsun, bu mücadelede hedefe ulaşacak ve siyaseti ahlaki ilkelerle taçlandıracağız!”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar