Davutoğlu'ndan kamu görevlilerine uyarı: yasa dışı hiçbir talimatı dinlemeyin

Davutoğlu'ndan kamu görevlilerine uyarı: yasa dışı hiçbir talimatı dinlemeyin
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yayınladığı bir video ile "Son olarak Erzurum'da yaşanan sayın İmamoğlu'na dönük fiili saldırılar, üçüncü aşamaya geçmek için bazılarının kenarda beklediğini gösteriyor"...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yayınladığı bir video ile "Son olarak Erzurum'da yaşanan sayın İmamoğlu'na dönük fiili saldırılar, üçüncü aşamaya geçmek için bazılarının kenarda beklediğini gösteriyor" dedi, iktidara ve kamu görevlilerine uyarıda bulundu.

Davutoğlu videoda şu ifadeleri kullandı:

14 Mayıs'ta verecekleri oylarla cumhuriyetimizin 2. yüzyılını şekillendirecek olan değerli vatandaşlarım, 29 Nisan'da yayınlamış olduğum bir videoyla seçim sürecine giderken karşı karşıya olduğumuz risklerle ilgili sizlerle bir hasbihalde bulunmuştum. Maalesef o gün zikrettiğim riskler, demokrasimiz için ortaya çıkan tehdit iklimi bugün daha da ciddiyet kazanmış durumda.

Çok açık bir şekilde iktidar ve iktidarın içinde odaklanmış bazı yapılar seçime, tırmandırılan bir gerilim ortamı içinde girmek istiyor. Biz bu oyunu daha önce 70'li, 90'lı yıllarda görmüştük. Benzer bir oyun sergilenmek isteniyorsa bilsinler ki bu oyunu sergileyenler kaybedecek.

Önce bir iklim oluşturmaya çalışılar. Kelimeleri ve kavramları özenle seçen bir iklim. Bir genel başkan, küffar ifadesini kullandı. Seçim kazanmamış olmakla birlikte geçmişte başbakanlık yapan birisi, yaban istilacılara terk etmeyeceğiz dedi. Bugün de terör örgütleri sandıklarda dedi.

Şimdi ise bu iklim normalleştirilmeye çalışılıyor. Seçim güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı, seçimleri bir siyasi, darbe olarak nitelendiriyor. Sayın Bahçeli ise açık bir şekilde muhalefet liderlerini mermi ile tehdit ediyor. Sanki biz onun tehdidinden korkarak sinip kenara çekilecekmişiz gibi...

Son olarak Erzurum’da yaşanan acı gelişme ve Sayın İmamoğlu’na dönük fiile saldırılar, üçüncü aşamaya geçmek için bazılarının kenarda beklediğini gösteriyor. Yani fiili gerilim ortamı. Seçime 5 gün kaldı. Böylesi kritik bir aşamada herkesi hem uyarmak hem de vatandaşlarımıza çok açık bir mesaj vermek istiyorum. Önce iktidar kesimlerini bir kez daha uyarıyorum. Takip ettiğiniz yol ve yöntem, gerilimi tırmandırarak iktidarda kalma çabanız, sizin iktidarda kalmanızı sağlamaz ama bu millete büyük zarar verir. Bu ülkeye tamiri zor bir süreç yaşatır.

Kamu bürokrasisine bir kez daha sesleniyorum. Çok kritik bir eşikte valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, güvenlik birimlerimiz, bütün kamu bürokrasisi devletin kamu bürokrasisi olduğunu unutmamalı. 15 Mayıs sabahı, 16 Mayıs günü yeni Cumhurbaşkanı, yeni Cumhurbaşkanı yardımcıları, yeni Bakanlarla muhatap olacaklarını akıllarında tutsun. Hükümetler, devlet yönetimini bir emanet olarak alır ve devreder. Kamu bürokrasisi ise devletin her daim kalıcı hizmetlileridir. Bu bağlamda yasa dışı hiçbir talimatı dinlemeyin. Kamu güvenliğini sağlayacak olan her türlü çabayı gösterin.

Aziz milletimize şu mesajı iletmek isterim. Hiç merak etmeyiniz. Bu devlet, ülke ve demokrasimiz asla sahipsiz değildir. Demokrasimize yönelecek her türlü eylem, teşebbüs, içerden veya dışardan gelebilecek her türlü müdahale, terör tehdidine karşı her şeyden önce biz ayakta duracağız ve ülkemizin geleceğini karanlığa sürüklemek isteyen otoriter yapılara da, kaos peşinde koşanlara da asla fırsat vermeyeceğiz. 14 Mayıs’ta herkes güven içinde oylarını kullanmalı, oylarına sahip çıkmalı ve 15 Mayıs sabahı yeni bir baharı hep beraber karşılamalıyız.