DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Depremin üzerinden 1 yıl geçti, hiçbir şey değişmedi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Depremin üzerinden 1 yıl geçti, hiçbir şey değişmedi
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Halk Tv'de Hatay'da 6 Şubat depremlerine ilişkin konuştu. Hatimoğulları, "Hiçbir şey değişmedi, acılar daha büyük daha derin" dedi.Hatimoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar...
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Halk Tv'de Hatay'da 6 Şubat depremlerine ilişkin konuştu. Hatimoğulları, "Hiçbir şey değişmedi, acılar daha büyük daha derin" dedi.

Hatimoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar bu şekilde:

"Hiçbir şey değişmedi, acılar daha büyük daha derin. Biraz önce ben acılı babayı anneyi dinlerken aslında hiçbir şeyin değişmediğini ve acıların daha da katmerlendiğini görmüş oldum, konuşurken zorlanıyorum. Ben Samandağlıyım ve depremin olduğu ilk gün hemen geldim Ankara’dan ve aylarca hiç çıkmadan sadece parlementoda konuşma yapmak üzere bir günlüğüne ayrıldım ve aylarca burada kaldım.

"Bizim en büyük acımız, bu kadar ölüme terk edilmiş olmamız"

Ben ve başından beri hani insanlar diyordu ya 'devlet yoktu' gerçekten devlet o gün de yoktu bugün de yok ve bizim en büyük acımız, bu kadar ölüme terk edilmiş olmamız. O zamanlar biz arama kurtarma ekiplerine de katıldık, onlara destek olmaya da çalıştık, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık; inanın buraya gelen belediyelere, arama kurtarma ekiplerine destek bile sağlanmadı, suları yemekleri bile verilmedi. Onları bile depremzede yurttaşlarla bir şekilde dışarıdan gelen yardımlarla sağladık."