Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu yorumu: Kürt seçmeni karar vermeden önce bekleyip görecektir

Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu yorumu: Kürt seçmeni karar vermeden önce bekleyip görecektir
Cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş Financial Times’a 14 Mayıs seçimlerini yorumladı. Demirtaş, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için değişim ve demokrasi için çaba sarf ettiğini söylerken...

Cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş Financial Times’a 14 Mayıs seçimlerini yorumladı. Demirtaş, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için değişim ve demokrasi için çaba sarf ettiğini söylerken Kürt seçmenin sonuçlarda etkili olacağını belirtti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs seçimlerini Financial Times’a yorumladı.
Kürt seçmenlerin sonucu belirleme konusunda etkili olduğunu belirten Demirtaş, mevcut siyasal iktidara dair “Adım adım, Türkiye baskıcı bir rejime doğru gidiyor” ifadesini kullandı.

Demirtaş, “Erdoğan toplumu bölerek görevde kalmayı başardı… Muhalefetin birlikteliği sadece bu ayrışmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli” dedi.

“KÜRT SEÇMEN ORTAK BİR ADAYA DEĞER VERİYOR”

Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi ve değişim için çaba gösterdiğini söyleyen Demirtaş, “Kürt seçmen ortak bir adaya değer veriyor ve Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için umutlu. Fakat karar vermeden önce bekleyip göreceklerdir” ifadesini kullandı.