Demirtaş’tan Şık’a yanıt: İşimize bakalım, Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz

Demirtaş’tan Şık’a yanıt: İşimize bakalım, Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz
Edirne Cezaevi’nden Ahmet Şık’ın gündem olan sözlerine yanıt veren Demirtaş, “Dikkatimizi asla dağıtmadan işimize bakalım. Ve Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz” dedi.Türkiye İşçi Partisi (TİP)...

Edirne Cezaevi’nden Ahmet Şık’ın gündem olan sözlerine yanıt veren Demirtaş, “Dikkatimizi asla dağıtmadan işimize bakalım. Ve Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili adayı Ahmet Şık’ın sosyal medyaya düşen videosunda “Selahattin’i çıkar HDP’den, ortada HDP kalmıyor” sözlerine yaklaşık 7 yıldır hapsedildiği Edirne Cezaevi’nden yanıt veren Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Dikkatimizi asla dağıtmadan işimize bakalım. Halkımıza zafer sözümüz var” dedi.

Sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Seçime 14 gün var. Kim ne derse desin, dikkatimizi asla dağıtmadan işimize bakalım. Halkımıza zafer sözümüz var, önce bunu yerine getirelim. Ve Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz. An serkeftin an serkeftin."

Demirtaş, aynı zamanda geçmişte verdiği bir demecin de videosunu paylaştı. O videoda Demirtaş, “Ben doğru çözüm önerilerini anlattığım için, yani HDP'yi anlattığım için ben varım. Yoksa başka partinin başında olunca ben aynı ben olmam. Bu kişiyle ilgili, kişiyle bağlantılı bir şey değil. Doğru ilkeleri, doğru anlatmakla ilgili bir mevzudur. Kaldı ki biz futbolcu falan değiliz şu partiden bu partiye transfer olacak kişiler de değiliz. Siyasi davası olan, özgürlük davası olan, demokrasiye inanan insanlarız. Ben, bu partiyle siyasette doğdum ömrümün sonuna kadar da bu partide var olacağım” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın bir seçmenle sohbeti sosyal medyada paylaşılmış, o video Twitter'da gündem olmuştu.

"O kadar sert ve sekter var ki HDP tabanında" diyen kişiye Ahmet Şık, "Hâlâ var. Bak Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor" karşılığını vermişti.

Sohbet ettiği kişinin "Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder'e 'Sakın bir Türk'ü bu partinin başına geçirmeyin demiş. Böyle bir dinamik de var" sözleri üzerine Şık, "Maalesef var, ben de bundan rahatsızım zaten. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam" diye konuştu.