Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Tabip Odası seçimleri için hekimlere çağrıda bulundu

Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Tabip Odası seçimleri için hekimlere çağrıda bulundu
İstanbul Tabip Odası'nın 5 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerine yönelik Demokratik Katılım Grubu, hekimlere çağrıda bulundu.

İstanbul Tabip Odası'nın 5 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerine yönelik Demokratik Katılım Grubu, hekimlere çağrı yaptı.

Kendi hazırladıkları yönetim listesine oy isteyen Demokratik Katılım Grubu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Hekimlerin sonuna kadar demokratik bir ortamda tercihlerini yapacağı İstanbul Tabip Odası seçimleri. Biz hekimlere düşen; Seçme-seçilme hakkının en önemli bileşeni olan oy verme ve verdiği oya sahip çıkma kararlılığını göstermek, tarihimizden, aydınlanmadan, çağdaşlıktan, demokrasi ve insan haklarından vazgeçmeyen meslektaşlarımızdan aldığımız güçle 5 Mayıs günü yapılacak olan İstanbul Tabip Odası seçimlerine katılmak, bugünümüze, geleceğimize ve odamıza sahip çıkmaktır.

Tıp ve uzmanlık eğitimi önemli ölçüde nitelik kaybına uğramıştır. Genç meslektaşlarımız kendi ülkelerinde yaşamak ve çalışmak yerine farklı ülkelere gitmeyi tercih etmektedir. Türkiye’nin ekonomik, politik ve sosyal ortamı hepimizi yoksulluk ve yoksunluklarla baş başa bırakmaktadır. Demokratik Katılım Grubu’nun bu ortama karşı ne söylediği, ne eylediği çok açık ve nettir. Özlük haklarımızı savunmak, ülkemiz sağlık sisteminin hastalar, hekimler, sağlık emekçileri, kısaca toplumun tüm kesimleri için nitelikli, insana yaraşır, şiddetten arınmış, haklarımızın gasbedilmediği bir biçimde yapılandırılması için mücadeleyi sürdürmeliyiz."

Demokratik Katılım Grubu yönetim kurulu adayları

Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu

Dr. Emrah Kırımlı

Dr. Ertuğrul Oruç

Dr. Fikret Aydın

Dr. Ayşen Yavru

Dr. Okan Toygar

Dr. Yasemin Demirci

Listede ayrıca denetleme kurulu adayları, onur kurulu adayları ve merkez delegasyon adayları yer alıyor.