Denizli Devlet Hastanesi'nin "çürük" olduğu ortaya çıktı

Denizli Devlet Hastanesi'nin "çürük" olduğu ortaya çıktı
Denizli Devlet Hastanesi için 2017 yılında hazırlanan deprem analiz raporu ortaya çıktı. Raporda, hastane kolonlarının ve kirişlerinin yüzde 90'ının çürük, zeminde ise sıvılaşmanın olduğu ifade edildi. Rapora karşılık...
Denizli Devlet Hastanesi için 2017 yılında hazırlanan deprem analiz raporu ortaya çıktı. Raporda, hastane kolonlarının ve kirişlerinin yüzde 90'ının çürük, zeminde ise sıvılaşmanın olduğu ifade edildi. Rapora karşılık 7 yıldır herhangi bir önlemin alınmadığına dikkat çekildi.

Denizli Devlet Hastanesi hakkında 2017 yılında deprem analiz raporu hazırlandı. Raporda, hastane kolonlarının ve kirişlerinin yüzde 90'ının çürük olduğu belirtildi. Ayrıca zeminde de sıvılaşmanın bulunduğuna dikkat çekildi. Rapora karşılık 7 yıldır herhangi bir önlem alınmazken, hastanede günde personel, hasta ve hasta yakınları dahil 4 bin kişinin bulunduğu ifade edildi.

BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre; 2017 yılında Denizli Devlet Hastanesi için HEFE İnşaat Danışmanlık Ticaret Ltd Şti, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Haydar Kayhan’ın danışmanlığında Denizli Devlet Hastanesi Deprem Performans Analiz Raporu hazırlandı.

Başhekimin bulunduğu blok güçlendirildi

Raporda, binanın depremde yıkılacağı tespiti yapıldı. Ancak aradan geçen 7 yıla rağmen başhekimliğin bulunduğu A Blok güçlendirilirken, geriye kalan 7 blok ile ilgili hiçbir şey yapılmadı.

Zemin çok kötü

Ayrıca zemin etüdü raporlarına göre zeminin killi kum olduğu ve 4 metre derinlikte su başladığı belirtildi. 6 ve daha büyük depremde zemindeki sıvılaşma tehlikesine dikkat çekildi.

Şehir hastanesi yapılmıyor

Haberde, Denizli'de üst düzey bir iktidar yöneticisinin eşinin özel hastanesi olduğu ve bu sebeple şehir hastanesi yapılmadığına ilişkin şehirde dedikoduların kulaktan kulağa yayıldığı da ifade edildi.

(Haberin tamamı)