Destici'den ittifak ortaklarına eleştiri: İsveç'in NATO'ya girişine 'evet' dememeliydik

Destici'den ittifak ortaklarına eleştiri: İsveç'in NATO'ya girişine 'evet' dememeliydik
Cumhur İttifakı’nın ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ve AKP’nin İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ oyu vermesini eleştirdi.TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO  üyeliğine ilişkin yapılan oylamaya katılan...
Cumhur İttifakı’nın ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ve AKP’nin İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ oyu vermesini eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO  üyeliğine ilişkin yapılan oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'si kabul oyu vermişti.

55 milletvekili teklife "ret" oyu verirken, 4 milletvekili "çekimser" oy kullanmıştı. Oylamaya katılan MHP’li vekillerin tümü, AKP’dense 3 milletvekili dışındakiler ‘Evet’ oyu verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, oylamada iktidarın evet demesini eleştirdi.

"İnşallah sonu Yunanistan gibi olmaz"

Sivas’ta konuşan Destici, şunları söyledi:

"İsveç, Türkiye'ye verdiği taahhütlerin tamamını yerine getirene, tüm terör örgütü uzantılarını ülkesinden çıkarana, ülkesinin anayasa ve yasalarını değiştirerek Kur'an başta olmak üzere kutsallarımıza hakareti suç sayana kadar NATO'ya girişine 'evet' dememeliydik. Maalesef TBMM'de parti grupları bunu kabul ettiler. İnşallah sonu Yunanistan gibi olmaz ve Türkiye bunun da bedelini ödemek zorunda kalmaz."