Devasa borçlar bütçeyi aşmıştı: Balıkesir'de AKP döneminde satılan varlıklar da açıklandı

Devasa borçlar bütçeyi aşmıştı: Balıkesir'de AKP döneminde satılan varlıklar da açıklandı
AKP’den CHP’ye geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yönetime 15,5 milyar TL’lik bir borç bırakıldı. Enkaz tablosuyla karşı karşıya kalan belediye, AKP döneminde satılan varlıkları da vinç ile açıklandı.

CHP’nin 75 yıl aradan sonra kazandığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde enkaz tablosu ortaya çıktı.

Belediyenin mali hesaplarına yönelik incelemeler, AKP’nin hemen her kentte olduğu gibi Balıkesir’de de büyük bir borcu arkasında bıraktığını gözler önüne serdi.

Borç 15 milyar TL'yi aştı

AKP’li eski yönetimin yeni yönetime devrettiği borcun, 15 milyar TL’yi aştığı tespit edildi.

Satılan varlıklar açıklandı

Büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AKP dönemindeki 4.5 yılda satılan varlıkları da vinç ile açıkladı. Satılan varlıkların toplamının 2 Milyar 63 Milyon TL olduğu belirlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, AKP yönetiminde geçilen 2023 yılında 9 milyar TL’lik gelir bütçesindeki tahsilat oranının yüzde 57 seviyesinde kaldığı da belirtildi. 2024 için 31 Mart seçimlerinin hemen öncesinde 1,2 milyar TL’lik borçlanma izni alan AKP’li yönetimin, limitin 500 milyon TL’lik kısmını seçimden hemen önce kullandığı anlaşıldı.

Akın: Mazeret değil, iş üreteceğiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir halkının büyük bir borçla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“31 Mart’tan bugüne kadar açıklananlar arasında en yüksek borç yükü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde. Fakat bu durum bizi durdurmayacak, yavaşlatmayacak ve Balıkesir’e canla başla hizmet etmekten alıkoyamayacak. Mazeret değil, iş üreteceğiz. Bu kadar borca karşın Balıkesir’in bugüne kadar alamadığı hakkını alıp Balıkesirli hemşerilerimize iade edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin tamamını tutmak, projelerimizi eksiksiz şekilde hayata geçirmek için kaynak yaratacağız, gece gündüz çalışacağız.”