Dilek İmamoğlu'nun duygulanarak okuduğu mektup: Annemin neler hissettiğini tahmin bile edemiyorum

Dilek İmamoğlu'nun duygulanarak okuduğu mektup: Annemin neler hissettiğini tahmin bile edemiyorum
Aile Dayanışma Ağı'nın Saraçhane Parkı'ndaki buluşmasına katılan Dilek İmamoğlu, cezaevindeki bir annenin çocuğundan gelen mektubu sesi titreyerek okudu

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklananların aileleri tarafından kurulan Aile Dayanışma Ağı bugün Saraçhane Parkı'nda ilk buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Aile Dayanışma Ağı’nın Saraçhane buluşmasında konuştu

Dilek İmamoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bizler her gün ailemizden bir kişi eksik yaşıyoruz. Evimizde bir sandalye boş, soframızda bir tabak eksik, bazı evlerimizde 2 sandalye, 2 tabak ve kalbimizde dinmeyen bir özlemle yaşamaya çalışıyoruz. Ama bu özlem sadece sevdiklerimize değil, adalete ve demokrasiye de duyduğumuz özlemdir. Çünkü çok iyi biliyoruz, adalete kavuştuğumuzda sevdiklerimize de kavuşacağız.”

“Bugün öyle bir noktadayız ki, tarihte benzeri az görülmüş bir biçimde bu operasyonlar sadece bireyleri değil bütün aileleri hedef alıyor. Operasyonlar anneye, babaya, kardeşe kadar uzanıyor. Oysa biz, aileye el uzatılmaz diye büyüdük. Aile bizim en kutsal değerimizdir. Ama bugün çocuklar babasız, anneler evlatsız, eşler sevdiklerinden uzak kalıyor. Tutuklular ailelerinden uzak cezaevlerine sürülüyor.”

"Bir annenin ağır hasta evladını sadece hastane penceresinden görebilmesine bile tahammül gösterilmiyor. Kadın tutuklular çocuklarından ayrı ve yerlerde yatırılıyor. Babalar, çocuklarının doğumunu, büyümesini sadece hayal edebiliyor. Hastalar bakımsız, yaşlılar çaresiz. Ve biz her gün bir çocuğun “Anne babam nerede” sorusuna boğazımız düğümlenerek cevap veremiyoruz. Bu sadece bir annenin, bir babanın, bir çocuğun değil hepimizin, tüm toplumun vicdanında bir feryat. İşte bu yüzden bir araya geldik”

“Sadece kendi hikayemizi anlatmak için değil herkesin hikayesini paylaşmak için, adaleti mahkeme salonlarında paylaşmak için değil toplumun vicdanında da paylaşmak için. Sessiz bırakılanların, susturulanların, içeri alınanların sesi olabilmek için. Bizler bu ülkede yaşayan onurlu yurttaşlar olarak milletimizin iradesine, halkın vicdanına güveniyoruz.”

“Aile Dayanışma Ağı olarak birbirimize omuz veriyor, derdimize derman oluyoruz. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz ve aynı yerde, aynı saatte devam ettireceğimiz bu buluşmalar sadece bir eylem değil bir dayanışma, bir iyileşme alanıdır.”

Dilek İmamoğlu, cezaevindeki bir annenin çocuğundan gelen mektubu okudu:

"Bu hayatta bir evladın annesine sarılabilmesi için izin verilen tarihleri beklemesinden daha acı ne olabilir ki? Ben dışarıda bu acıyı yaşıyorken, annemin hiçbir suçu yokken ona reva görülen dört duvar arasında neler hissettiğini, neler yaşadığını tahmin bile edemiyorum"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar