Diyanet İşleri Başkanlığı’nın depremlerde yıkılan cami sayısını gizlediği ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın depremlerde yıkılan cami sayısını gizlediği ortaya çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 kentte büyük bir yıkıma neden olan depremlerde yıkılan cami sayısını gizlediği ortaya çıktı.Harcamaları ve açıklamalarıyla tartışma yaratan, 2023 yılı...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 kentte büyük bir yıkıma neden olan depremlerde yıkılan cami sayısını gizlediği ortaya çıktı.

Harcamaları ve açıklamalarıyla tartışma yaratan, 2023 yılı bütçesi 35 milyar 910 milyon TL olan Diyanet İşleri Başkanlığı 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlere dair de kamuoyundan bilgi gizledi.

İsmail Arı’nın BirGün’de yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), “Depremin vurduğu 10 kentte kaç cami yıkılmıştır? Bu kentlerde kaç cami ağır hasarlıdır?” soruları yöneltildi. Diyanet’in yanıtında ise “Talebiniz ‘4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 12’nci maddesi uyarınca değerlendirmeye alınamamıştır” denilerek soruya yanıt verilmeyeceği ifade edildi.

Diyanet açıklamasa da deprem felaketi nedeniyle çok sayıda caminin tamamen yıkıldığı veya ağır hasar aldığı biliniyor.

ÇADIR SORUSUNA DA YANIT VERMEDİLER

CİMER’e deprem felaketinin ardından “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) hangi firmalardan ne kadar çadır satın aldığı” da soruldu.

AFAD’ın verdiği yanıtta ise “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Başvurunuz AFAD olarak tarafımızca kayıt altına alınmış olup, ilgili birimlere gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır” denildi. Ciddiyetten uzak bu yanıtla da depremin ardından hangi firmalardan çadır satın aldığı gizlendi.