Diyarbakır'da, AKP döneminde torpille işe alındığı iddia edilen 106 kişi, Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetine verildi

Diyarbakır'da, AKP döneminde torpille işe alındığı iddia edilen 106 kişi, Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetine verildi
31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Diyarbakır'daki Bağlar Belediyesi'nde, AKP döneminde torpille işe girdiği iddia edilen 106 kişi Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetine verildi.

DEM Parti'nin seçimi kazandığı Bağlar Belediyesi'ndeki görev değişiklikleri dikkat çekti.

31 Mart seçimlerinde AKP yönetiminden DEM Parti'ye geçen Bağlar Belediyesi'nde görevli 106 personelin, temizlik işleri müdürlüğü hizmetine verildiği açıklandı.

İddiaya göre AKP döneminde torpille işe alınan ve işe gitmediği öne sürülen personeller, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

Önceki gün yapılan duyuruda, birçok çalışan için görev değişikliğinin gerçekleştiği belirtildi. Bu değişiklikle birlikte, Sivil Savunma, Zabıta Müdürlüğü, ve Basın Halkla İlişkiler birimlerinde çalışan personelin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirildiği açıklandı.

Konuyla ilgili yerel basına konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

“Listede isimleri olan kişiler, temizlik birimine gönderildi. Doğrudur, ancak burada işe giden birçok kişi de temizlik birimine gönderilmiş. Bu arkadaşlar ile ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalar yapacağız ve işe gelenleri tekrar eski yerine göndereceğiz.”