Diyarbakır'da petrol boru hatlarından ham petrol çalan şebeke çökertildi

Diyarbakır'da petrol boru hatlarından ham petrol çalan şebeke çökertildi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan özel soruşturmada Diyarbakır Emniyeti, Türkiye Petrolleri'ne ait petrol boru hatlarından ham petrol çalan şebekeyi çökertti. Suç örgütünün lideri yakalandı, toplanda 8 şüpheli...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan özel soruşturmada Diyarbakır Emniyeti, Türkiye Petrolleri'ne ait petrol boru hatlarından ham petrol çalan şebekeyi çökertti. Suç örgütünün lideri yakalandı, toplanda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Petrol borularına, hazırladıkları düzenekleri yerleştirerek özel bir vanayla boru hattından ham petrolün çıkışını sağladılar. Elde ettikleri ham petrolü depolara naklettiler. Tanklara doldurdular. Arıtma işlemi yaparak sattılar.

Diyarbakır'daki petrol kuyularından çıkarılan petrol, özel bir şirkete, boru hatları vasıtasıyla tesiste toplanıyordu.

Mühendisler fark etti

Arıtma tesisindeki mühendisler teknik olarak basıncın düştüğünü fark etti. Bir çeşit alarm anlamına gelen bu durum sonrasında boru hatlarında düzenekler tespit edildi, araştırma ve takibe başlandı.

Örgüt lideri yakalandı

Petrol hırsızlarına yapılan çalışmada 10 şahıs, daha önce ara yakalamalarda tutuklanmıştı.

Diyarbakır Emniyeti 8 örgüt üyesini "SONDAJ OPERASYONU" ile gözaltına aldı . Yapılan aramalarda örgüte ait çok sayıda silah ve nakit para ele geçirildi. Ham petrol depolanan çok sayıda fiber tanklar ve petrol dolu variller ele geçirildi.

Örgüt lideri O.A'nın yakalanmasıyla örgüt çökertildi.

8 şüpheli 4 günlük gözaltı süresi sonrası adliyeye sevk edilecek.