DSP'de Erdoğan kararına tepki: İstifalar ve "Karara uymayacağız" açıklamaları peş peşe geldi

DSP'de Erdoğan kararına tepki: İstifalar ve "Karara uymayacağız" açıklamaları peş peşe geldi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, görevinden istifa ettiğini açıkladı. DSP, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı almıştı. İste'nin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, görevinden istifa ettiğini açıkladı. DSP, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı almıştı. İste'nin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova da istifa etti. Trabzon İl Başkanı da karara uymayacaklarını açıkladı.

Onur İste, kararını sosyal medya hesabından duyurdu, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim."

DSP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DİLARA TAMBOVA DA İSTİFA ETTİ

İste’nin ardından Twitter’dan istifa ettiğini duyuran DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi: “Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım.”

DSP TRABZON İL BAŞKANI: KARARA UYMAYACAĞIZ

Onur İste’nin istifasının ardından DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz da karara uymayacaklarını söyledi.

Duvar’dan Fatih Saygın’nın haberine göre; seçimler için bir süre önce milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Solmaz, "Adaylığımı geri çekeceğim ama partimden istifa etmeyeceğim. Bu partiye yıllarımı verdim. Biz Trabzon örgütü olarak bu karara uymayacağız. Hiçbir DSP'linin bu karara uyacağını düşünmüyorum. Genel merkezin tutumu beni ve il örgütünü hiç bağlamaz. Böyle bir kararı asla desteklemiyorum. Bu karar Ecevit'in mirasına ihanettir, ülkeye ihanettir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ

Solmaz, DSP Genel Merkezi'nin örgütü hiçe sayarak karar aldığını vurgulayarak Trabzon İl Örgütü olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Solmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce parti meclisi toplanmıştı ve kesinlikle böyle bir durum olmayacağı söylenmişti. Bir DSP'linin bir Ecevitçinin, bir vatanseverin böyle bir kararı destekleyeceğini düşünemiyorum. Biz Trabzon'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemiz için kesinlikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz. Bu ülkenin durumunu değiştirmek için başka bir çaremiz yok. Şu anda ülke söz konusu. Kılıçdaroğlu dışındaki seçenek ihanettir."