Ekrem İmamoğlu, Kafkas dansı yaptı

Ekrem İmamoğlu, Kafkas dansı yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sergilediği "Kafkas dansı" sosyal medyada beğeni topladı.31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarına hız veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kafkas Kültür...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sergilediği "Kafkas dansı" sosyal medyada beğeni topladı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarına hız veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kafkas Kültür Buluşmaları açılış programına katıldı. Açılış konuşmasında "Bir ülkede ‘azınlık’ tarifini doğru bulmuyorum. Kimsenin bir ülkede azınlık diye tarif edilmesini kabul etmem, edemem. Biz bu çeşitlilikle, bir arada, büyük bir milletiz" ifadelerini kullanan İmamoğlu, daha sonra Kafkas folklor ekibinin dans gösterisine eşlik etti. İmamoğlu'nun performansı sosyal medyada gündem oldu.

"Bir şehirde ya da ülkede 'azınlık' tarifini doğru bulmuyorum"

İmamoğlu, “Biz, İstanbul'daki bütün inançların, kültürlerin, etnik kökenlerin, yaşam biçimlerinin her yönüyle tanınması, tanıtılması ve eşitlikçi bir zeminde bu şehirde yaşadıklarını hissetmesini çok önemseyen bir yönetimiz. Zira ben, kendi bakış açımla, ki genelde literatürde de ‘azınlık’ diye tariflenen bir kısım grupları ya da halkları ya da kesimleri bu tarifle asla kabul etmiyorum. Çünkü bir şehirde ya da bir ülkede ‘azınlık’ tarifini doğru bulmuyorum.

Kimsenin bir ülkede azınlık diye tarif edilmesini kabul etmem, edemem. Çünkü her yaşayan insan, her yurttaşın bu ülkenin azınlık değil, asil vatandaşları ve asil halkları olduğunun da altını çizmek isterim. Biz bu çeşitlilikle, bir arada, büyük bir milletiz." ifadelerini kullandı.

Kafkas dansı performansı

İmamoğlu, konuşmasının ardından Kafkas folklor ekibinin dans gösterisine eşlik etti. İmamoğlu'nun Kafkas dansı performansı, sosyal medyada gündem oldu.