Ekrem İmamoğlu’ndan İsrail’in İran’a saldırısına tepki

Ekrem İmamoğlu’ndan İsrail’in İran’a saldırısına tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayan İmamoğlu, gerilimin tırmanmaması ve diplomasi kanallarının açık tutulması için bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun hemen devreye girmesi gerektiğini belirtti.

İmamoğlu, "İsrail’in bu sabah İran’a karşı gerçekleştirdiği, bölgemizin istikrarını tehdit eden ve uluslararası hukuku çiğneyen saldırısını kınıyorum," diyerek, ABD ve İran arasında yürütülen diplomatik müzakerelerin zarar görmesinin, bölgedeki hiçbir ülkenin menfaatine olmadığını ifade etti. Türkiye'nin de bu süreçte aktif rol alması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, gerilimin daha da artmaması adına diplomatik çabaların artırılmasını istedi.

İmamoğlu, Türkiye’nin yanı sıra tüm bölge ülkelerinin de bu duruma karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, uluslararası toplumla el birliği içinde gerilimi azaltmaya yönelik çabaların hızla devreye sokulması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar