Ekrem İmamoğlu'ndan Mustafa Destici'ye tepki: Bu aklı kınıyorum

Ekrem İmamoğlu'ndan Mustafa Destici'ye tepki: Bu aklı kınıyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katıldı.Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı etnik kökeni üzerinden hedef alan Büyük Birlik Partisi...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı etnik kökeni üzerinden hedef alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'ye tepki gösteren İmamoğlu, "Boşnak kardeşlerime laf eden aklı da buradan kınıyorum. Sadece Boşnak kardeşlerimden değil, bütün milletimizden özür dilemeli. Bizim bir vatandaşımıza bile hakaret ederek siyaset yapılamaz" ifadelerini kullandı.

İktidara eleştirilerde bulunan İmamoğlu, "Ranta dayalı yönetim anlayışı, depremin hazırlık konusundaki en büyük engel olduğunu bilmek lazım. Ne yazık ki 20 yıllık sürede bu hükümet bunu kanıtladı. Öncelikleri rant oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunan İmamoğlu, "Temelimiz gerçek, beton da gerçek... Demirler burada sapasağlam duracak. Sizi aldatacak aklın içinde bulunduğu mekanizmaya asla güvenmeyin. Ya kerhendi, şöyleydi, böyleydi... Küçük detaylarda saklıdır insanların kişiliği, metodu, yöntemi... Biz işimizi ciddiye alıyoruz" diye konuştu.

Üsküdar'daki kaçak kafenin yıkımının engellenmesi konusunda konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Koca bakanlık kaçağı göçeği savunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Üsküdar'daki Mimar Sinan eseri Kuşkonmaz Camii'nin yanındaki kaçak kafelerin yıkımını engelliyor. Bakanlığın ne çevreyle ne şehircilikle ilgisi var. Bir avuç insanın rantını düşünen akıldan kurtulmaya az kaldı."