Emekli Amiral olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu: Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu yapılanları unutmayalım!
Emekli Amiral olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Milli Güvenlik Sorunu” başlıklı bir açıklama yaptı. Yankı Bağcıoğlu 2005 yılında bugüne Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef alınmasını anlattı.
GAZETE PENCERE - Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN’ın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamasına göre ABD’nin uçak motorlarını onaylamaması nedeniyle gecikmesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni etkiledi.
ABD’nin hem F-35 savaş uçakları programından Türkiye’yi çıkarmış olması hem de Eurofighter savaş uçağı konusunda da Türkiye’nin bekletilmesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zora soktu.
KAAN’ın teslimat tarihi öne çekilmeye çalışılırken Türkiye’nin dört bir yanındaki savaşlar sonrası TSK’nın son durumu tartışma konusu oldu.
Emekli Amiral olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Milli Güvenlik Sorunu” başlıklı bir açıklama yaptı. Yankı Bağcıoğlu 2005 yılında bugüne Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef alınmasını anlattı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’nın açıklaması şöyle:
“MİLLİ GÜVENLİK SORUNU - UNUTMAYALIM
1- 2008 - 2015 yılları arasında TSK personeli birçok kumpas davaya dahil edilmiş ve sosyal medya üzerinden haysiyet cellatlığı yapılarak askerler hedef alınmıştır.
2- Tüm bu organize saldırılar neticesinde 2005-2015 yılları arasında yüzlerce askeri personel tasfiye edilmiş, bir kısmı kahrından vefat etmiştir.
3- Dönemin iktidarı bu saldırılara sessiz kalmış, kumpasları kuran terör örgütü elemanları adeta ödüllendirilmiştir.
4- Gemi komutanları, pilotlar, birlik komutanları iftiralarla, general / amiraller hükümetin onayladığı YAŞ kararları ile tasfiye edildiği için TSK’da büyük zafiyet oluşmuştur.
5- TSK’na yönelik, 2005 - 2015 dönemindeki bu ahlaksız saldırılar esasen çok büyük milli güvenlik sorunu yaratmış, ayrıca savunma sanayimizde şimdi özlemle beklediğimiz KAAN MMU gibi projeleri de geciktirmiştir.
UNUTMAYIN, DAİMA HATIRLAYIN”
Kaynak:Haber Merkezi