Emekli hakemler Adana Demirspor - Fenerbahçe maçını yorumladı

Emekli hakemler Adana Demirspor - Fenerbahçe maçını yorumladı
Emekli hakemler, Milli ara öncesi Süper Lig'de 12. haftanın kapanış mücadelesi olan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçını yorumladı.Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Adana Demirspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe,...

Emekli hakemler, Milli ara öncesi Süper Lig'de 12. haftanın kapanış mücadelesi olan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçını yorumladı.

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Adana Demirspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, üst üste 2. lig maçında da puan kaybı yaşadı. Adana’dan 1 puanla dönen sarı-lacivertliler yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Golsüz geçilen maçta FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’in kararları, yayıncı kuruluş BeIN Sports’taki Trio programında eski hakemler tarafından değerlendirildi.

Yorumcular, maçın 73. dakikasında Belhanda ve Oosterwolde’nin tartışması sırasında Rodrigues’in yaptığı hareketin kartsız geçilmesini eleştirdi.

"Kırmızı kart çıkmaması kabul edilebilir değil"

Bülent Yıldırım: “Belhanda ve Oosterwolde’nin yaptıkları futbol içinde. Karşılıklı sportmenliğe aykırı hareketten gördükleri sarı kart tamam. Rodrigues’in Oosterwolde’nin boğazına çöktüğünü görüyoruz. Arkadan geldi Badou. Dizi koydu. Badou da onla beraber… Burası futbol değil. Burası sokak değil. Bu artık kavga. Bundan sonrası futbol değil. Buradan kırmızı kart çıkmaması kabul edilebilir değil.”

Bahattin Duran: Rodrigues kırmızı kart. Rodrigues ile Ndiaye’nin kartsız geçmesi, hakem ekibinden biri nasıl söylemedi! Ben anlamıyorum. Hakem ekibinin Rodrigues ve Ndiaye’ye kart göstermemesini kabul edemiyorum. Şunu söyleyeyim; bizim elimizde bu görüntü varsa VAR’da da var. Rodrigues’in yaptığı harekete VAR mutlaka müdahale etmeli. Böyle bir şey olmaz. Kabul edilemez. VAR’ın müdahale edip Rodrigues’i oyundan ihraç ettirmesi lazımdı.

Deniz Çoban: Kırmızı kartla atılan Adana Demirsporlu antrenör, yerden düşeni kaldırdı. VAR’da yeterli görüntü yok. Kalite düşük. Sıktığını, tuttuğunu, yatırdığını görmedi. Sahada Halil Umut Meler, Emre Eyisoy, karşıda Kerem Ersoy, dördüncü hakem Burak Şeker. Bu pozisyonu seyrediyorlar. Hangi biri bu yaşananları futbol içinde görüyor, hangi biri! Sıktığının, kündeye getirdiğinin önemi yok. Şu pozisyonda her şeyden önce Oosterwolde’nin onurunu, gururunu kırdılar.

"Türk futbolunun utanç gecesi"

Deniz Çoban: “Şu Türk futbolunun utanç gecesi bu görüntü.”

Bahattin Duran: “Bu ayıp. Fenerbahçeli oyuncuyu boğazından tutup yere yatırdılar. İnanamıyorum bunun kırmızı kartsız geçilmesine.”

"Sınırları çok zorlayan bir sarı kart"

90+2. dakikada Balotelli’nin sarı kart gördüğü pozisyonda karar doğru mu?

Deniz Çoban: Sınırları zorlayan bir hamle. Sarı kartı kabul ediyorum. Mert Müldür’ün ayağının şekli de değişiyor. Limitte. Sarı kart kabul.

Bülent Yıldırım: Sınırda. Hakem ihraç etse bir şey diyemezsiniz. Koyu sarı kart bir pozisyon.

Bahattin Duran: Bu turuncu bir sarı kart. Hakem oyundan ihraç etse eleştiremezsiniz. VAR müdahalesi olmaz. Sınırları çok zorlayan bir sarı kart.

"Belhanda'nın atılması lazımdı"

90+6. dakikada Younes Belhanda – Miguel Crespo pozisyonunda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Burada faul bile çalmıyorsun. Bu net, tartışmasız, açık, kitabın orta yerinden hava topunda kontrolsüz müdahaleye örnek. Belhanda’nın atılması lazım.

Bülent Yıldırım: Havada kolu yükseltip hazırladı ve vurdu. Tartışmasız, yoruma açık olmayan bir ikinci sarı kart ve kırmızı kart.

Bahattin Duran: Açık ve net ikinci sarı kart. Bu hep sarı kart. Açıp vurdu Belhanda.