Erdoğan, AKP'nin 22 yaşında Kılıçdaroğlu ve CHP'ye sert yüklendi

Erdoğan, AKP'nin 22 yaşında Kılıçdaroğlu ve CHP'ye sert yüklendi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. Yerel seçimlere yönelik mesajlar veren ve muhalefete de yüklendi, Kılıçdaroğlu için, "Onurluca geri çekilmeyi...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. Yerel seçimlere yönelik mesajlar veren ve muhalefete de yüklendi, Kılıçdaroğlu için, "Onurluca geri çekilmeyi dahi beceremedi" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti iktidarlarında dünyaya gelenler, partimizin kuruluş döneminde Türkiye'nin nasıl bir tabloyla karşı karşıya olduğunu bilmiyordu. Gençlerimizin çoğu zihinlerinde o eski Türkiye'yi canlandıramıyor.

AK Parti ve AK Partili kadrolar, milletin güvenine hiçbir zaman gölge düşürmemiştir. Siyaset AK Parti'yle rotasını bulmuştur. Milleti hor gören elitist anlayış yerine millete hizmetkarlık yapmayı şeref payesi gören anlayış hakim oldu.

Vesayetçilerin bıraktığı enkazı temizleyerek demokrasimizin standartlarını sizlerle beraber biz yükselttik.

Eğitimde sağlıkta adalette güvenlikte sanayide ekonomide tarımda, hayatın her alanında bizden önce yapılan hizmetlerin katbekat fazlasını iktidarlarımız dönemine sığdırmayı başardık.

"Türk siyasetinin son 22 yılına yön verdik"

AK Parti olarak Türk siyasetinin son 22 yılına yön verdik. Engellere rağmen tarihi nitelikte sayısız reforma imza attık. Yıllardır kendi öz yurdunda parya olarak görülen toplum kesimlerini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirdik. Demokrasinin standartlarını yükselttik. Ama kalibremize uygun bir muhalefet maalesef bulamadık. Her şeyi değiştirdik ama ülkemizin ana muhalefet partisini tek parti faşizminin boyunduruğundan kurtaramadık. Milli iradeye saygı göstermeyi öğretemedik. 22 yıllık sürede tam 17 kez bizle yarıştılar. Ortalama 1,5 yılda bir milletten okkalı bir tokat yediler. Yaşadıkları onca seçim yenilgisine rağmen hatalarından ders almadılar. Bir kez olsun kendi yanlışları dolayısıyla milleti suçlama alışkanlıklarını terk etmediler.

"Onurluca geri çekilmeyi dahi beceremedi"

Kandil'e dayanıyorlar. Kandil'den gelecek desteğe dayanarak seçim kazanacaklarını zannediyorlardı. Olmadı. olmaz. Bu millet bu teröre ve teröristlere yüz vermeyecektir. Her seçim sonrasında içlerindeki sandık ve milli irade nefretini kusmaktan vazgeçmiyorlar. Velhasıl yıllar geçiyor, ülke değişiyor, dünya değişiyor; hatta eski çamlar bardak oluyor ama CHP'nin faşist kodları asla değişmiyor. Kılıçdaroğlu ve avanesinin milletin tercihlerine karşı hazımsızlıklarında zerre kadar iyileşme olmuyor. Kılıçdaroğlu hiçbir zaman onurluca geri çekilmeyi bilmedi. Her seçim öncesinde çeşitli oy oranları vererek şayet bunları alamazsa istifa edeceğini, CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturmayacağını söyledi ama hiçbir zaman sözünün eri olmadı, onurluca geri çekilmeyi dahi beceremedi.

"En çok CHP seçmeni rahatsız"

“Dün ‘açık oy-gizli tasnifle’ millî irade hırsızlığı yapıyorlardı, bugün de sandığın meşruiyetini tartışmaya açarak aynı faşizmi sergiliyorlar. Bir kez olsun ‘biz nerede yanlış yaptık’ sorusunu kendilerine sormadılar, bir kez olsun kendi yanlışları dolayısıyla milleti suçlama alışkanlıklarını terk etmediler. Bunu yapmadığı gibi, başta kendi seçmeni olmak üzere vatandaşın aklıyla alay etmeye devam etti. Kılıçdaroğlu ve CHP'li oligarkların bu pişkinlikleri, bu arsızlıkları en fazla Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.

85 milyona davet

Davetim 85 milyonun her bir ferdinedir. 85 milyonun tamamına saygı duyan, hesap veren ve hesap sorabileceğiniz bir ittifak arıyorsanız gelin siz de AK Parti ve Cumhur İttifakı'na katılın.

"Başta İstanbul ve Ankara..."

7 ay sonra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere zafere koşmaya hazır mıyız? Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. Ankara ve İstanbul, Mersin, Adana'nın durumu ortada. İzmir'i söylememe gerek yok.

Erdoğan 'çadırda kalan depremzede kalmadı' dedi ama var

Deprem bölgesindeki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmemiz önemli. Bakın dedik ki çadırda yaşayan depremzede kalmayacak ve artık çadır kalmadı ve bütün çadırlardaki depremzedelerimizi konteyner kentlere yerleştirdik. "

TIKLAYIN: Erdoğan ‘çadırda kalan depremzede kalmadı’ dedi ama var

TIKLAYIN: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt: Yolsuzluk, adaletsizlik, liyakatsizlik; senin ve Saray sosyetesinin işidir!