Erdoğan bu sefer Aydınlıları tehdit etti

Erdoğan bu sefer Aydınlıları tehdit etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sefer seçimler üzerinden Aydınlıları tehdit etti. Erdoğan, “Büyükşehir ve ilçeleriyle Aydın, 31 Mart’ta tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz”...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sefer seçimler üzerinden Aydınlıları tehdit etti. Erdoğan, “Büyükşehir ve ilçeleriyle Aydın, 31 Mart’ta tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde konuştu.

Konuşmasına "28 Şubat" mesajları vererek başlayan Erdoğan, ülkeyi yeniden darbe iklimine sokmak isteyenler olduğunu iddia etti.

"Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olan varsa, Aydın'dan hepsini ikaz ediyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa, karşılaşacakları gerçek en hafif tabirle 15 Temmuz olacaktır."

Erdoğan, bu sefer seçimler üzerinden Aydınlıları tehdit etti. Erdoğan, “Büyükşehir ve ilçeleriyle Aydın, 31 Mart’ta tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz” dedi.

"Bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Aydın, Mayıs seçimlerinde yaklaşık yüzde 40 düzeyinde bir oyla yanımızda yer aldı. Bu oy oranı, Aydınlılarla bizim aramızdaki gönül bağını  ifade etmekten çok uzak.

Bu şehir yeter söz milletin diyerek Türk demokrasisine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes'in emanetidir. Adnan Menderes, ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını dar ağacında vererek ödedi. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu her darbede her cunta girişiminde her siyasi ve ekonomik krizde, her sosyal kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti.

Aydın ’dan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinde 22 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat gibi darbe girişimi varsa karşılaşacakları en hafif gerçek 15 Temmuz olacaktır.  Artık bu milletin kendi iradesini hiçe sayanlara tahammülü kalmamıştır. Bu millet bir kez daha rahmetli Özal’a edilen eziyetlere rıza göstermeyecektir. Bu millet bir daha geçmişte yaşadığımız 21 yıldaki gibi hiçbir sinsi girişime izin vermeyecektir.

Her kim de size vizyonsuz, programsız vaatlerde bulunursa emin olun söylediklerini zaten yapamayacağı gibi sizi elinizdekilerden de edecektir. Biz Türkiye’yi lafta değil, çalışarak, alın teri üreterek, imkanlara direnerek sizlere taahhüt ediyoruz.

"Muhalefet hani yandık, öldük, bittik diyordunuz ne oldu?"

Bugün de çözmemiz gereken sıkıntılar var. Bunları milli irade hırsızlarının, demokrasi hazımsızlarının eline teslim ederek değil, daha çok mücadele vererek, daha çok alınteri dökerek çözeceğiz. Çalışarak, üreterek, alınteri dökerek, tehditlere direnerek büyütmeyi sizlere taahhüt ediyoruz.

2023 büyüme rakamları oldukça iyi geldi. Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrek büyüme gösterdi. Bu rakamlarla Avrupa’da en çok büyüyen ülke oldu. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırının üzerine çıktı. Muhalefet hani yandık, öldük, bittik diyordunuz ne oldu? Aydın 31 Mart’ta bu muhalefete dersini verecek.

"Belediyecilik konusunda bizimle yarışacak hiç kimse yok"

Hiç şüphesiz eksiklerimiz olmuştur. Ama asla milletimizin karşısında başımızı eğecek yalanımız hele hele ihanetimiz asla vaki değildir

Büyükşehir ve ilçeleriyle Aydın, 31 Mart’ta tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz

Biz belediyecilik konusunda iddialıyız. Bu kardeşiniz 94’te çöp çamur olan İstanbul’u CHP’den aldı ve orayı pırıl pırıl bir şehir haline biz getirdik. Bu konuda bizimle yarışacak hiç kimse yok. Önümüzde geçek kimse yok

Ayrıntılar geliyor…