Erdoğan: Bu ülke ne yolgeçen hanıdır ne bedavacı yatağıdır

Erdoğan: Bu ülke ne yolgeçen hanıdır ne bedavacı yatağıdır
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te konuştu. Erdoğan'ın ödül takdimi sırasında gençlere dağıttığı 200 liralık...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te konuştu. Erdoğan'ın ödül takdimi sırasında gençlere dağıttığı 200 liralık banknotlar dikkati çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST'e gösterilen ilgi bizi sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir. Ülkemiz ve milletimiz için önemli bir milat olan 2023 TEKNOFEST'e bir milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur.

Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı karanlık dönemler artık geride kaldı. Artık milli teknoloji hamlesi var, TEKNOFEST kuşağı var, maziden atiye kurdukları köprüyle dünyayı aşıp gözünü uzaya diken azimli, çalışkan gençlerimiz var.

"Bu ülke yolgeçen hanı değildir"

Birileri ülkemizde yaşayan sığınmacıları kin ve nefret tohumu vesilesi yapmaya çalışıyor. Bu mazlumların hali bize eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden teknolojiye, ticaretten diplomasiye ülkemizi hep daha fazla güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Bu ülke ne yol geçen hanıdır ne bedavacı yatağıdır ne de kimsenin istilaya cüret edebileceği sahipsiz bir memlekettir.

Mesleki eğitim

Artık yükseköğrenim konusunda kaygıları kalmayan gençlerimizin mesleki eğitime daha çok yöneldiklerini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Organize Sanayi Bölgelerimizdeki meslek liselerimiz adeta birer insan yetiştirme fabrikası gibi çalışıyor. Siber güvenlik meslek yüksek okulları gibi günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek yeni eğitim kurumları hızla devreye giriyor. Meslek liseleri ve meslek yüksekokulları artık ara eleman değil, aranan eleman yetiştiren merkezler haline dönüşüyor."