Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Sorun ekonomik değil, psikolojik

Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Sorun ekonomik değil, psikolojik
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.Beştepe'deki toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:İçinde...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Beştepe'deki toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İçinde bulunduğumuz yıl bitmeden sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alarak kapasitemizi güçlendireceğiz. Başta deprem bölgeleri olmak üzere yeni adiye binaları için ihaleye çıkıyoruz.

Putin'le görüşmemizde, başta tahıl koridoru, pek çok insani gündemin masada olduğu dönemde, görüşmenin kıymetinin dünya tarafından takdir edildiğine inanıyorum

Orta Vadeli Program yarın açıklanıyor

Yarın uzun süredir hazırlıkları devam eden ve ekonomide önümüzdeki dönemin yol haritasını teşkil eden orta vadeli programın tanıtımını yapacağız. Hafta sonu G20 liderler zirvesi için Hindistan'da olacağız. Bir sonraki hafta sonu, BM Genel Kurulu'nda olmak için Amerika'ya gideceğiz.

Fahiş fiyatların sebebi muhalefet oldu

Türk siyasetinin muhalefet cenahındaki kifayetsiz ve muhteris iklim, bilim insanlarımızı, medya mensuplarımızı ve bunlardan beslenen kesimleri etkilemektedir. Evine, arabasına, hizmetine ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek fahiş fiyatlar isteyerek enflasyonla mücadelemize zarar verenleri bu zehirli iklim yoldan çıkarmaktadır.

"Sorun ekonomik değil psikolojik"

Karşımızdaki sorun ekonomik değil, psikolojik. Hayat pahalılığıyla enflasyon farklı gerçekleri gösteriyor. Devlet olarak psikolojik faktörlerle mücadele ediyoruz, Bir yandan da enflasyonu düşürecek programları kararlılıkla uyguluyoruz.

Allah'ın izniyle tüm enflasyonu dize getireceğimize inanıyoruz. Döviz kurundaki ve enflasyondaki yükseliş fiyatları doğrudan etkiliyor. İzah edilemeyecek fiyat artışı yapıldığına şahit oluyoruz.

Kültür sanat, spor gibi hepimizi birleştirmesi gereken alanları bozgunculuk aracı haline getirmeye çalışanları görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın bu ülkeyi bir grup azınlığın görenlerin devri kapanmıştır. Tüm bireylerin yaşama, kendini ifade etme ve oy tercihlerine saygı göstermek zorundayız.

Öğrencilere internet ve telefon yardımı

Yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimize 10 GB internet ve telefon yardımı desteğimizi değerlendirdik. Bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız.