Erdoğan: Lahey'den soykırım kararı çıkmasını bekliyoruz

Erdoğan: Lahey'den soykırım kararı çıkmasını bekliyoruz
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Lahey'deki Ulusararası Adalet Divanı'nda İsrail hakkında açılan soykırım davasının...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lahey'deki Ulusararası Adalet Divanı'nda İsrail hakkında açılan soykırım davasının bugün görülecek olan karar duruşmasına ilişkin yorumlarda bulunan Erdoğan,

"Güney Afrika bu Lahey'i falan çok yakından takip ediyor"

"Lahey'den soykırım kararı çıkmasını bekliyoruz. Güney Afrika bu Lahey'i falan çok yakından takip ediyor. Şu an itibarıyla Güney Afrika Cumhurbaşkanının yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir ve onların takibi olsun, aynı şekilde bizim buradan bir hukukçular grubu Lahey'e gittiler onlar da bu işi yakından takip ediyorlar ve bu takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'nda gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum" dedi.

Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan şu sözleri kaydetti:

"Yarın nasip olursa İzmir'deyim. İzmir'de hem aday açıklamaları yapacağız hem de orada geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. Aynı şekilde bir aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehir'i önemsiyoruz, İzmir'i önemsiyoruz. Buralarda yapacağımız bu toplantılarla da inşallah nasıl ki İstanbul, Ankara'da çok çok güçlü sesler çıkardıysak buralarda da güçlü sesler çıkararak Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz."