Erdoğan çaya davet etti, randevu netleşti: Özel'den 'anayasa' için müzakere sinyali geldi

Erdoğan çaya davet etti, randevu netleşti: Özel'den 'anayasa' için müzakere sinyali geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Resepsiyonu çıkışı siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Çay buluşmasında bir araya gelen Erdoğan ve Özel arasında görüşme için randevu günü konuşuldu. Görüşmenin gelecek hafta yapılacağı öğrenildi.

CHP lideri Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda görüştü.

Görüşme talebi ise Erdoğan'dan geldi. Resepsiyon çıkışı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Erdoğan, siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti.

Erdoğan ve Özel burada görüştü. İkili arasında görüşme için randevu günü konuşuldu. Görüşmenin gelecek hafta yapılacağı bildirildi.

gl3epiaxgaa1qqw.jpg

Özel'den anayasa için müzakere sinyali

Özel, TBMM'de 23 Nisan Resepsiyonu'nda yaptığı açıklamada Erdoğan'ı dinlemeden yeni anayasa müzakerelerine kapıyı kapamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ben sayın Erdoğan'ı dinlemeden bir şey diyemem. Büyük ihtimalle Sayın Erdoğan belli arkadaşlarını görevlendirecektir. Nasıl kapsam düşündüklerini... Bir kırmızı çizgiden önce bir başlangıç hattının olması lazım. Siz şimdi anayasayı değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Son anayasa Sayın Erdoğan için yapıldı. Bu anayasaya uyuyor mu? Ben AİHM kararlarına uymadığını biliyorum. AYM kararlarını son Can Atalay örneğinde tanımıyor. 1 Mayıs'ta Taksim'in açılmasına ilişkin AYM kararına uymuyor. Pek çok AYM kararına uymuyor. Mevcut anayasaya uyan bir Erdoğan bizimle geleceğe dönük bir anayasa konuşabilir. "

Özel, yeni anayasa ile ilgili "Seçmen bize birbiriyle konuşmayan,birbiriyle kavga ve polemik yapan iki siyasi lider olma görevi vermedi. Birbirimizi dinleyeceğiz ve anlayacağız. Gider dinlerim, kapı kapatan bir anlayışımız olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Böyle ayak üstü olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin "CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme olacak mı?" sorusuna, "Benimle görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" yanıtını verdi.