Erdoğan'a "Hitler bıyığı" çizdiği için tutuklanan liseli genç tahliye edildi

Erdoğan'a "Hitler bıyığı" çizdiği için tutuklanan liseli genç tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın billboarddaki fotoğrafına "Hitler bıyığı" çizdiği gerekçesi ile bir ay önce tutuklanan 16 yaşındaki liseli bugün tahliye oldu.halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, M. K. için bugün...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın billboarddaki fotoğrafına "Hitler bıyığı" çizdiği gerekçesi ile bir ay önce tutuklanan 16 yaşındaki liseli bugün tahliye oldu.

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, M. K. için bugün tahliye kararı verildi. Liseli çocuk bir ay kadar sonra ailesine kavuştu.

Ne olmuştu?

Seçim döneminde Mersin'de Erdoğan'ın sokaklara asılan afişindeki fotoğrafına bıyık çizildiği ve küfürlü ifadelerin yazıldığını belirleyen polis, çalışma başlatmıştı. 

Çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, kimliğini tespit ettikleri 16 yaşındaki ismi açıklanmayan lise öğrencisini gözaltına alınmıştı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan lise öğrencisi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 'Kamu görevlisine hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından çocuğun tutuklanmasına karar verilmişti.