Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değil

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değil
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendikaları hedef aldı. "Taksim miting alanı değil" diyen Erdoğan, "1 Mayıs için yapılan dayatmaları masum bulmuyoruz" diye konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla gerçekleştirilen 13. Çalışma Meclisi Yemeğinde konuştu.

Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen işçi sendikalarını hedef aldı.

İstanbul'da gösteri, yürüyüş, miting alanlarının belli olduğunu dile getiren Erdoğan, "Taksim miting yeri değildir. 1 Mayıs için yapılan dayatmaları masum bulmuyoruz. Gün aşırı yaptıkları çağrılarla 1 Mayıs'ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"1 Mayıs tarihi ülkemizde yıllarca, gerilim, çatışma ve sokak olaylarının sembolü olarak görüldü. Bilhassa 1977 senesinde yaşanan faciasında yaşanan dolayı her 1 Mayıs uzun süre şiddetin ve kaosun olduğu bir gün olarak algılandı.

2019 yılında 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ederek buna son verdik. 2010 yılında 32 yıl sonra Taksim'i kutlamalara açan yine biz olduk. Böylece 1 Mayıs'ın hiçbir engelleme olmaksızın işçi bayramı olarak kutlanmasını temin ettik. Buna rağmen son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar, 1 Mayıs'ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor.

"Dayatmalar masum değil"

Sembolik kutlamalar hariç, Taksim meydanının miting alanı olmadığı herkesin malumuyken, bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim. İstanbul'da gösteri, miting ve yürüyüş güzergahları bellidir. Geniş çaplı buluşmalar için her iki yakada da miting alanları mevcuttur. Gerekli izinler, tedbirler alındığı müddetçe barışçıl protestosunu ve anma programını buralarda özgürce yapabilir.

"1 Mayıs'a zarar verecek adımlardan uzak durun"

Gün aşırı yaptıkları çağrılarla 1 Mayıs'ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerine istismar zemini hazırlanmamalıdır. Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet ediyorum."