Erdoğan'ın 11 yıl sonra Mısır'a ilk ziyaretinde masada İsrail ve Gazze var

Erdoğan'ın 11 yıl sonra Mısır'a ilk ziyaretinde masada İsrail ve Gazze var
Erdoğan 11 yıl sonra ilk kez Sisi yönetimindeki Mısır'ı ziyaret edecek. İsrail-Hamas savaşı ise Mısır'a doğru sıçradı. İsrail, güvenli bölge olarak ilan edilen Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kentine saldırıları artırdı....

Erdoğan 11 yıl sonra ilk kez Sisi yönetimindeki Mısır'ı ziyaret edecek. İsrail-Hamas savaşı ise Mısır'a doğru sıçradı. İsrail, güvenli bölge olarak ilan edilen Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kentine saldırıları artırdı. Bölgede 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Filistin'in resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Refah'ta bulunan hastane yetkilileri, İsrail'in Refah şehrine düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce insanın yaralandığını belirtti.

Filistin Kızılayı da, İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu. Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise, hastanenin tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu ve yeterli ilaç ve serumun bulunmadığını ifade etti.

Erdoğan ile 'katil dediği' Sisi görüşecek

Mısır'da 2013 yılında askeri darbe ile Mısır’da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi devrilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'yi darbeci ve katil olarak niteleyerek görüşmeyeceğini açıklamıştı.

Gazze halkı için çıkışların kapandığı  bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile yapacağı ilk resmi ziyaret için Kahire'ye gidecek. Bu ziyaret, 11 yıl aradan sonra Türkiye ile Mısır arasında Sisi ile gerçekleşecek ilk resmi görüşme olacak.

Bloomberg'in haberine göre, Erdoğan ve Sisi, Gazze'deki Filistinlilere yapılacak insani yardımlar ve çatışmanın sonlandırılması için atılacak adımları ele alacak. Ziyaretin aynı zamanda "Doğu Akdeniz'de işbirliğinin güçlendirilmesi" konusunu da içereceği bekleniyor.