Erdoğan'ın Başdanışmanı Uçum dünya düzenine isyan etti, çözüm önerdi: 'Dünya Adalet Teşkilatı kurulmalı'

Erdoğan'ın Başdanışmanı Uçum dünya düzenine isyan etti, çözüm önerdi: 'Dünya Adalet Teşkilatı kurulmalı'
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, Birleşmiş Milletler’in iflas ettiğini belirterek, "Dünya Adalet Teşkilatı"nın kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür' sözüne atıf yaparak mevcut dünya düzenini eleştirdi.

BM'nin insanlığın hak, adalet ve barış ihtiyacını karşılamak bakımından son derece etkisiz bir örgüt olduğunun altını çizen Uçum, "İflas eden BM’nin ihya edilmesi artık mümkün değildir" dedi.

Uçum, "BM’nin iflasının ilanıyla BM üyesi ülkelere BM sözleşmesinden ayrılmaları ve “Dünya Adalet Teşkilatı”nı kurmak için bir araya gelmeleri çağrısı da yapılmalıdır" açıklamasını yaptı.

Uçum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllarca “Dünya Beşten Büyüktür”, “Adil Bir Dünya Mümkündür” dedi. İnsanlığa bir kurtuluş yolu gösterdi. Bunun için; Birleşmiş Milletler yeniden yapılansın, veto hakkı kalksın diye defalarca çağrıda bulundu. Ne kadar haklı olduğu çok acı bir şekilde Gazze olayında bir kez daha kanıtlandı.

Aslında Birleşmiş Milletler Örgütü “dünyanın bir küresel teşkilatı var başka seçenek aramaya gerek yok” diye başta Abd olmak üzere emperyalist güçler tarafından ayakta tutulmaya çalışılan paravan yapıdan başka bir şey değildir.

Bu nedenle BM insanlığın hak, adalet ve barış ihtiyacını karşılamak bakımından son derece etkisiz bir örgüttür. Etkisizlik bir yana küresel emperyalizmin her türlü adaletsizliğini, sömürüsünü, saldırganlığını ve zulmünü perdeleyen zaman zaman da bu alçaklıkta alet olarak kullanılan bir örgüttür.

"Göstermelik örgüt iflas etti"

Bu göstermelik örgüt 7 Ekim 2023’le birlikte iflas sürecine girmiş ve aradan geçen bu sürede iflas etmiştir. İsrail’in soykırımına, gözü dönmüş caniliğine, vahşetine, zulmüne, insanlıktan çıkmış saldırganlığına en ufak bir tedbir bile alamayan BM artık iflas etmiştir. İnsanlığın en büyük vicdan testlerinden biri olan Filistin davasına kör ve dilsiz kalan, zulüm altındaki Gazze’yi ve Filistin Halkını adeta görmezden gelen BM iflas etmiştir.